Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 119
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SVJETLOSNI PERFORMANS
Povratak na članak

Greenpeace održao prosvjed pred Inom, traže uklanjanje platforme Ivana D i napuštanje fosilnih goriva

Greenpeace, koji poziva Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja na veću transparentnost u istraživanju slučaja Ivane D,  kaže da je ministarstvo istragu pokrenulo još u siječnju 2021.

Komentari 4

ZG
zg1985
10:46 05.12.2022.

zanima me dal se ovo dvoje klosara vozi i grije na solarnu energiju?

VL
Avatar MrM
MrM
11:23 05.12.2022.

Treba ukinuti fosilna goriva ali tek onda kada se nađe praktična i učinkovita alternativa kao naprimjer hladna fuzija, vodik ili elektromagnetski pogon. Ova histerija o klimatskim promjenama je nalik nedavnoj histeriji o koroni koji ima za cilj kontrola naroda.

VL
JA
Jania
13:22 05.12.2022.

Čime je dvoje gretena zaslužilo ovoliko prostora?

VL
GO
goran2hr
11:59 05.12.2022.

Možda je za ekologiju (troškovi izvlačenje, utrošeno gorivo, zbrinjavanje olupine) veća šteta izvršiti vađenje te platforme, nego to željezo ostaviti na dnu. Za naftne platforme u Jadranu baš i ne bi bio, ali u plinskim platformama ne vidim nikakav problem. Nabaviti rabljene iz uvoza, te ih žurno staviti u funkciju. Jedino što bi za to trebalo osnovati državno poduzeće, koje bi uz minimalnu maržu hrvatski plin proslijedilo do hrvatskih potrošača. A ne to dati strancima u koncesiju (koji bi koncesiju malo plaćali, ali Hrvatima masno zaračunavali) ili hrvatski plin staviti na zajedničku EU "gomilu", iz koje bi nekada hrvatski plin išao Hrvatima po EUropskim cijenama.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.