Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 68
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VLADIMIR GREDELJ

Gredelj: Tražim 350.000 kuna jer me Josipović nazvao štetočinom!

\'unu...zagreb ... 16.03..2009. odvjetnici-vladimir gredelj Photo: Boris Scitar/Vecernji list\'
Foto: Arhiva VL
1/3
21.10.2010.
u 17:45

Novac me ne zanima i, dobijem li spor, cijeli ću iznos darovati bjelovarskoj Glazbenoj školi – jamči V. Gredelj.

Još prije dva tjedna podnio sam zahtjev Ustavnom sudu da ukine imunitet predsjedniku Ivi Josipoviću da ga se može procesuirati po mojoj privatnoj tužbi koju sam podnio zbog klevete – potvrdio nam je bjelovarski odvjetnik Vladimir Gredelj.

Na taj čin Gredelj se odlučio nakon javne polemike koju je na stranicama Večernjeg lista vodio s predsjednikom Josipovićem o njegovu imenovanju Predraga Matvejevića za svog osobnog izaslanika u Međunarodnoj frankofonskoj organizaciji.

Podsjetimo, komentirajući Gredeljeve tvrdnje da je predsjednik pogriješio imenujući Matvejevića svojim izaslanikom, Josipović je rekao da je Gredelj jedan od većih štetočina u hrvatskom pravosuđu i jedan od onih koji su najviše utjecali na slom pravosuđa.

– Možda će to nekome zvučati prepotentno, ali ja sam bio zadnja obrana od političke zloporabe pravosuđa  – ističe Gredelj objašnjavajući motive svoje tužbe.

– Da je rekao da sam bio loš sudac ili da sam loše vodio Udrugu sudaca, to bi se još moglo smatrati njegovim vrijednosnim sudom, no nazivajući me štetočinom predsjednik me osobno uvrijedio, zbog čega ću tražiti zadovoljštinu – ističe Gredelj te dodaje da je nedopustivo da se čovjek koji se predstavlja velikim demokratom i koji je trebao unijeti duh pravednosti u naše društvo koristi totalitarističkim rječnikom.

– Zato nisam mogao prijeći preko ove uvrede te sam podnio tužbu u kojoj tražim 350.000 kuna za pretrpljene duševne boli i sramotu. U određivanju odštete vodio sam se time da me nije uvrijedila neka budala, nego prvi čovjek u državi – kaže Gredelj.

Komentara 80

OB
-obrisani-
17:59 21.10.2010.

He He pa JOSIPOVIC je Dr.Prava ko i Mesic ali je na kraju morao platiti 70 000Kn jednom Francuskom Odvijetniku za uvredu casti!!!!!! Izgleda da su se nasi presjednici na to navikli,,,,,,Ali 350 000 tisuca Kn odmah podijelio siromasnima.

OB
-obrisani-
19:34 21.10.2010.

Nikad ništa od te države. IMF je tu. Notorni zločinac Broz ima trg u metropoli. Notorni lažljivac (dokazani) Mesić se hvali. Lijepi roditelji ćete biti, i znati odgajati djecu za lijepu budućnost. : )

OB
-obrisani-
19:29 21.10.2010.

21.10.2010. u 19:29h dr-ivek je napisao/la: Mesić rulz ! :o)) ------------ Pa je, ako voliš lažljivce. Ali to više o tebi govori.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije