Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
izbjegao nesreću

Grdović: Kakva sreća da sam prihvatio gažu i odgodio krstarenje

Mladen Grdović
Ivana Ivanović/PIXSELL
Autori: rak, žrk/VLM, mc
17.01.2012.
u 19:15

Nesreća broda Concordia nije odvratila Hrvate od krstarenja

– Običaj mi je dva tjedna poslije Nove godine ići na putovanje kruzerom. Tako sam ove godine trebao biti baš na Costa Concordiji, ali srećom spasile su me maškare! Naime, prihvatio sam nastup za Karneval u Crikvenici i putovanje Concordijom uplatio tek za travanj. Od toga sada ništa – kaže pjevač Mladen Grdović.

S pjevačem bi na brodu bila i supruga Brankica koja inače nije prevelika ljubiteljica morskih putovanja.

– Nije poput mene ljubiteljica krstaša. A meni je lijepo putovati na njima, posebice noću kada na vrhu broda možeš šetati i trčati 500 metara u krug, a oko tebe tišina – zaključio je pjevač.

Uzimali s oltara stolnjake

Osječke brodolomke, sestre Sanja Čučković i Nataša Cvenić i dalje su u šoku. Dok im stvari na kruzeru polako klize prema dnu Mediterana, prisjećaju se kako su se spasile.

– Koliko smo imale sreće, shvatile smo tek kad smo u toj hladnoj noći vidjele ljude kako stoje u nakrivljenu brodu, kako vise po kabinama, spuštaju se po užadi, skaču očajni u more. U more je skočila i jedna splitska obitelj sa svojim sedmogodišnjim djetetom i plivala. Vidjeli smo sav užas kad su u crkvu, u koju su nas primili stanovnici otoka Giglio, počeli dolaziti ozlijeđeni, krvavi, mokri i promrzli. Ljudi su s oltara uzimali stolnjake kako bi se zagrijali jer pokrivača nije bilo dovoljno. Pa na tom otoku živi 400 ljudi, a nas je na brodu bilo 4000 – kazala je Nataša.

– Valjda je pomoglo i to naše nesretno ratno iskustvo pa nijedan od 127 Hrvata među čak 60 nacija, koliko ih je bilo na brodu, nije stradao – dodaje Sanja

Hrvati uplaćuju krstarenje

Nesreća broda Concordia nije odvratila Hrvate od krstarenja. Akcijske cijene kompanije MSC, najavljene prije havarije Concordije, od 200 eura za sedmodnevno krstarenje, privukle su mnoge.

– Jučer i danas kod nas je krstarenje zapadnim Mediteranom bukiralo 35 ljudi. Inače, u dva dana prodamo pet do 10 krstarenja. Akcija se pokazuje kao pun pogodak – kažu u agenciji Kompas.

Ključne riječi

Komentara 5

LI
libero
20:45 17.01.2012.

spasile ga maškare, hahaha pa taj je pravi pust

CH
chemica
20:48 17.01.2012.

Sva sreća da nije išao jer bi sasvim sigurno stradao i jedan Hrvat. Ovaj ga pliva samo u bevandi.

DU
Deleted user
21:12 17.01.2012.

bevanda je njegovo prirodno okruženje, u moru tone ko sjekira....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije