Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 107
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NIJE PLATIO POREZ

Grčka ministrica turizma dala ostavku zbog supruga

Angela Gerekou
Reuters
18.05.2010.
u 13:42

Suprug Angele Gerekou radio je isto što i milijuni drugih Grka - nije plaćao porez, ali je to ipak ispalo nezgodno jer mu je supruga u vladi.

Kad bi grčki porezni sustav funkcionirao, ta država bila bi daleko od nevolja u kojima se sad nalazi, ali umjesto da pokupe novac koji im njihovi građani duguju, Grci su bili prisiljeni obratiti se EU za pomoć. Nesposobni srediti situaciju u kojoj i najveći bogataši s limuzinama i vilama prijavljuju da su na minimalcu, a od 17.000 bazena u dvorištima atenskih vila, golim okom vidljivih, za porezne vlasti postoji samo 350, grčke vlasti se na one rijetke slučajeve koji se pojave u javnosti obrušavaju žestinom koja bi ih mogla izvući iz ekonomskog škripca kad ne bi bila tako selektivno primjenjivana.

Nakon članka objavljenog u dnevnim novinama Elftherotypia o tome kako popularni pjevač Tolis Voskopulos državi duguje oko 5,5 milijuna eura, ostavku je podnijela njegova supruga Angela Gerekou, doministrica turizma i kulture u vladi Georgea Papandreoua. Papandreouov Pasok došao je na vlast u listopadu 2009.s predizbornim obećanjima da će skresati korupciju i natjerati neplatiše da podmire dugove državi (koji iznose oko 30 milijardi eura), pa je morao pružiti primjer i putem ministričinog supruga.

- Angela Gerekou podnijela je ostavku zbog osjetljivosti ovog slučaja, da ne bi pružila ni najmanji povod da se tim pitanjem udari na vladu – rekao je glasnogovornik vlade Georgiu Petalotis i dodao da je Papandreou ostavku doministrice, koja je izjavila da nema nikakve veze s poreznim problemima svog supruga, prihvatio.

Komentara 1

OB
-obrisani-
22:00 18.05.2010.

pa nebudu grcke komunjare same sebe oporezovale, hahahahahahahaha

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije