Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POGORŠANJE STANJA

Grčka i Italija imaju nove rekorde po broju zaraza, uvode se restrikcije uoči Nove godine

FILE PHOTO: People wearing protective face masks walk on the main Ermou commercial street amid the coronavirus disease (COVID-19) outbreak in Athens
Foto: COSTAS BALTAS/REUTERS
1/3
30.12.2021.
u 20:52

Od četvrtka navečer kafići, noćni klubovi i restorani u Grčkoj zatvaraju se u ponoć, a prije zatvaranja posjetitelji moraju sjediti te ne smije biti glazbe

Italija i Grčka ponovno u četvrtak imaju rekordne brojeve novozaraženih koronavirusom, dok je Francuska drugi dan zaredom imala više od 200.000 novozaraženih, javljaju agencije.

Italija je u četvrtak imala rekordnih 126.888 novozaraženih u odnosu na 98.030 dan prije, objavilo je ministarstvo zdravstva. Broj umrlih narastao je na 156 u odnosu na 148 koliko ih je bilo u srijedu. 

Od početka pandemije u Italiji je od posljedica covida-19 umrlo 137.247 ljudi, što je drugi najviši broj u Europi nakon Velike Britanije, te deveti najviši na svijetu. 

Rekordan broj novozaraženih, treći dan zaredom, u četvrtak ima i Grčka - njih 35.580. Taj se broj utrostručio u odnosu na početak tjedna. Više od 60 posto novih slučajeva odnosi se na omikron varijantu, rekla je zamjenica ministra zdravstva Mina Gaga. 

Ministarstvo je u srijedu najavilo nove restriktivne mjere za ugostiteljstvo, ubrzavši njihovo uvođenje, prvotno najavljeno za početak siječnja. 

Od četvrtka navečer kafići, noćni klubovi i restorani zatvaraju se u ponoć, a prije zatvaranja posjetitelji moraju sjediti te ne smije biti glazbe. Iznimka je novogodišnja noć, kad ti objekti smiju ostati otvoreni do 2 ujutro. 

Francuska je pak u četvrtak drugi dan zaredom imala više od 200 tisuća novih slučajeva zaraze. Dan ranije imala je rekordnih 208.099 ljudi, a ministar zdravstva upozorio je na „cunami“ širenja zaraze. 

>> VIDEO Mnoge zemlje uvode nove mjere i zatvaranja: Omikron se širi nevjerojatno brzo

Početkom prosinca Francuska je imala manje od 50 tisuća novozaraženih dnevno. 

Ključne riječi

Komentara 8

ZP
Zabranjen pristup
21:55 30.12.2021.

Bitno da je rumunjska jedina zelena na listi EU a ima procjepljenost 30%. Sta se niste hvalili italijom da je uzor jer je procjepljenost ogromna?

ZM
zmaček
22:02 30.12.2021.

Kako je to moguće. Pogotovo u Italiji. Oni imaju kovid potvrde i super kovid potvrde. Nije valjda da su ovi prvi zarazili druge ili čak ova nemila mogućnost, ovi drugi prve. Ja ne vjerujem.

5S
505.scrtom
22:17 30.12.2021.

znači rimljani se cijepili uzalud ko blesavi i za nagradu dobili restrikcije haha

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije