Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Broj stalno raste

Grčka dosegla rekordnu stopu nezaposlenosti

grčka
Robert Geiss/DPA/PIXSELL
12.04.2013.
u 12:57

Stopa nezaposlenosti u Grčkoj dvostruko je veća nego prosječna nezaposlenost u Eurozoni

Grčka stopa nezaposlenosti postigla je novi rekord. Čak je 27,2 posto nezaposlenih Grka evidentirano u siječnju, što je još jedno povećanje u odnosu na mjesec ranije kada je stopa nezaposlenosti iznosila 25,7 posto, prema podacima državnog statističkog servisa ELSTAT.

To je najviša stopa nezaposlenosti od 2006. godine, otkad se javno objavljuju statististički opodaci o nezaposlenima, dok štednja i recesija nastavljaju uništavati grčko tržište rada, piše Reuters.

Nezaposlenost u Grčkoj dvostruko je veća od prosječne nezaposlenosti u Eurozoni, koja iznosi 12 posto.

>>Povećava se jaz: Kriza podijelila Europu

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije