Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Razjasnio nesporazum

Grčić: Smanjenje plaća znači da se neće plaćati prekovremeni

Branko Grčić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
29.07.2014.
u 20:08

Grčić je pojasnio kako će se plaće smanjivati samo u smislu da više neće biti plaćani prekovremeni sati ili dodatni poslovi državnih službenika

Potpredsjednik Vlade i ministar regionalnog razvoja i EU fondova Branko Grčić, gostujući u emisiji HTV-a Hrvatska uživo, razjasnio je nesporazum s konferencije za novinare na kojoj je bio i ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić, a koja je održana u povodu predstavljanja nacrta dva operativna programa za provedbu kohezijske politike.

Naime, preneseno je da je Mrsić rekao kako će se zbog rebalansa proračuna smanjivati plaće u državnom sektoru. Međutim, Grčić je pojasnio kako će se plaće smanjivati samo u smislu da više neće biti plaćani prekovremeni sati ili dodatni poslovi državnih službenika.

  – Novca nema i treba smanjiti ukupne troškove  – naglasio je Grčić.

>> Vlada će uvesti poreze na štednju i nekretnine!

Komentara 37

A9
AAA-999
21:28 29.07.2014.

Neplaćanje prekovremenog ili bilo kojega drugog rada izravno je kršenje Ustava i niza međunarodnih konvencija. Zato, druže Grčiću. lijepo vrati svoje diplome i podnesi ostavku, skupa s cijelom Vladom. Svaki dan vaše vlasti nenadoknadiva je šteta za hrvatski narod.

DU
Deleted user
21:14 29.07.2014.

Tocno...nece placati prekovremene policajcima...vatrogascima....profesorima...ljecnicima....med sestrama....ali ce svoje uhljebljenike zadrzati na debelim bustama dodatnim poslicima...clanstvu u upravnim odborima....bas kao sto radi nas Bal Bal Baltazar u Splitu.

DU
Deleted user
21:18 29.07.2014.

Nikad nesposobnije i pokvarenije vlasti....sad sam vec posizila! Samo stoka sitnog zuba ovo trpi....a onda ce nam se jos uvaliti onaj Orah koji je ustvari slicna ekipa nesposobnjakovica i anonimusa zeljnih da i oni uzmu malo zuba. Gledam ih u Splitu gdje su isti ljudi prvo bili laburisti pa su onda bili sa Grubisicem...a sad su u Orahu..!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije