Naslovnica Vijesti Svijet

Grci u dva dana podigli 1,2 milijarde eura iz banaka

Banke su profitirale na račun tisuća građana u Španjolskoj, Italiji i Grčkoj. Zbog toga europski vođe i gospođa Merkel moraju prestati igrati poker s ljudskim životima – naglasio je Tsipras
16. svibnja 2012. u 18:44 19 komentara 2 prikaza
Alexis Tsipras
Foto: Reuters/ PIXSELL

Vođa ljevičarskog bloka Syriza u Grčkoj Alexis Tsipras optužio je njemačku kancelarku Angelu Merkel da inzistiranjem na mjerama štednje igra poker sa životima ljudi u Europskoj uniji. Tsipras je kazao za BBC kako će se bolest štednje, nakon što uništi Grčku, raširiti i na ostatak Europe.

– Banke su profitirale na račun tisuća građana u Španjolskoj, Italiji i Grčkoj. Zbog toga europski vođe i gospođa Merkel moraju prestati igrati poker s ljudskim životima – naglasio je Tsipras.

Syriza je na izborima 6. svibnja Grčkoj osvojila drugo mjesto. Iako su imali priliku, nisu uspjeli formirati koalicijsku vladu.

Građani Grčke tijekom ponedjeljka i utorka povukli su 1,2 milijarde eura depozita koje su držali u bankama.

– Strah Grka ubrzo bi se mogao pretvoriti u paniku zbog izlaska iz eurozone – kazao je tamošnji predsjednik Karolos Papoulias.

Naime, Grci podižu svoje depozite u strahu da će njihovoj ušteđevini pasti vrijednost ako izađu iz eurozone.

ccccccc
VJEČNE SALONKE
Crvene ili one sa zmijskim uzorkom? Doznajte koje su štikle must have ovog proljeća

A1 izdvaja za Vas

  • oko5555:

    obicni Grci su pametni od Njemce politicari

  • oko5555:

    u njemackoj najvise dionice

  • mraf:

    OBJAVA: 16.05.2012 / 18:44 Grci u dva dana podigli 1,2 milijarde eura iz banaka *********************************************************** VL je ocito spavao zimski san. Grci su svoj novac podigli i transferirali protekle godine. I ne samo Grci, nego i Talijani, Španjolci i Portugalci. ... prikaži još!ci. Pa cak i Francuzi. Pokupovali nekretnine i akcije u najsigurnijoj zemlji u EU, Njemackoj. A u samoj Njemackoj velike svote u bankama drže još samo oni neupuceni. Zašto ne nepišete jednom istinu?