Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Panika u Grčkoj

Grci u dva dana podigli 1,2 milijarde eura iz banaka

Alexis Tsipras
Reuters/ PIXSELL
16.05.2012.
u 18:44

Banke su profitirale na račun tisuća građana u Španjolskoj, Italiji i Grčkoj. Zbog toga europski vođe i gospođa Merkel moraju prestati igrati poker s ljudskim životima – naglasio je Tsipras

Vođa ljevičarskog bloka Syriza u Grčkoj Alexis Tsipras optužio je njemačku kancelarku Angelu Merkel da inzistiranjem na mjerama štednje igra poker sa životima ljudi u Europskoj uniji. Tsipras je kazao za BBC kako će se bolest štednje, nakon što uništi Grčku, raširiti i na ostatak Europe.

– Banke su profitirale na račun tisuća građana u Španjolskoj, Italiji i Grčkoj. Zbog toga europski vođe i gospođa Merkel moraju prestati igrati poker s ljudskim životima – naglasio je Tsipras.

Syriza je na izborima 6. svibnja Grčkoj osvojila drugo mjesto. Iako su imali priliku, nisu uspjeli formirati koalicijsku vladu.

Građani Grčke tijekom ponedjeljka i utorka povukli su 1,2 milijarde eura depozita koje su držali u bankama.

– Strah Grka ubrzo bi se mogao pretvoriti u paniku zbog izlaska iz eurozone – kazao je tamošnji predsjednik Karolos Papoulias.

Naime, Grci podižu svoje depozite u strahu da će njihovoj ušteđevini pasti vrijednost ako izađu iz eurozone.

Komentara 19

OK
oko5555
19:55 16.05.2012.

obicni Grci su pametni od Njemce politicari

OK
oko5555
19:57 16.05.2012.

u njemackoj najvise dionice

MR
mraf
19:25 16.05.2012.

OBJAVA: 16.05.2012 / 18:44 Grci u dva dana podigli 1,2 milijarde eura iz banaka *********************************************************** VL je ocito spavao zimski san. Grci su svoj novac podigli i transferirali protekle godine. I ne samo Grci, nego i Talijani, Španjolci i Portugalci.ci. Pa cak i Francuzi. Pokupovali nekretnine i akcije u najsigurnijoj zemlji u EU, Njemackoj. A u samoj Njemackoj velike svote u bankama drže još samo oni neupuceni. Zašto ne nepišete jednom istinu?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije