Naslovnica Vijesti Svijet

Grci u dva dana podigli 1,2 milijarde eura iz banaka

Banke su profitirale na račun tisuća građana u Španjolskoj, Italiji i Grčkoj. Zbog toga europski vođe i gospođa Merkel moraju prestati igrati poker s ljudskim životima – naglasio je Tsipras
16. svibnja 2012. u 18:44 19 komentara 1 prikaza
Alexis Tsipras
Foto: Reuters/ PIXSELL

Vođa ljevičarskog bloka Syriza u Grčkoj Alexis Tsipras optužio je njemačku kancelarku Angelu Merkel da inzistiranjem na mjerama štednje igra poker sa životima ljudi u Europskoj uniji. Tsipras je kazao za BBC kako će se bolest štednje, nakon što uništi Grčku, raširiti i na ostatak Europe.

– Banke su profitirale na račun tisuća građana u Španjolskoj, Italiji i Grčkoj. Zbog toga europski vođe i gospođa Merkel moraju prestati igrati poker s ljudskim životima – naglasio je Tsipras.

Syriza je na izborima 6. svibnja Grčkoj osvojila drugo mjesto. Iako su imali priliku, nisu uspjeli formirati koalicijsku vladu.

Građani Grčke tijekom ponedjeljka i utorka povukli su 1,2 milijarde eura depozita koje su držali u bankama.

– Strah Grka ubrzo bi se mogao pretvoriti u paniku zbog izlaska iz eurozone – kazao je tamošnji predsjednik Karolos Papoulias.

Naime, Grci podižu svoje depozite u strahu da će njihovoj ušteđevini pasti vrijednost ako izađu iz eurozone.

Njega kose
BUDI DIVA
U Novoj godini zablistaj poput holivudske zvijezde: Kako uz male trikove do idealne frizure za najluđu noć

A1 izdvaja za Vas

  • oko5555:

    obicni Grci su pametni od Njemce politicari

  • oko5555:

    u njemackoj najvise dionice

  • mraf:

    OBJAVA: 16.05.2012 / 18:44 Grci u dva dana podigli 1,2 milijarde eura iz banaka *********************************************************** VL je ocito spavao zimski san. Grci su svoj novac podigli i transferirali protekle godine. I ne samo Grci, nego i Talijani, Španjolci i Portugalci. ... prikaži još!ci. Pa cak i Francuzi. Pokupovali nekretnine i akcije u najsigurnijoj zemlji u EU, Njemackoj. A u samoj Njemackoj velike svote u bankama drže još samo oni neupuceni. Zašto ne nepišete jednom istinu?