Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROVEDBA REFORMI

Grci odgodili izbore da bi premijer mogao provesti reforme za spas

'Greek Prime Minister Lucas Papademos signs Croatia\'s EU accession treaty, on the sidelines of an European Union summit at the EU headquarters on December 9, 2011 in Brussels. Croatia signed an EU ac
'GEORGES GOBET'
27.12.2011.
u 19:29

Novi datum još nije odlučen, no iz grčke vlade poručuju da će se parlamentarni izbori održati prije pravoslavnog Uskrsa, odnosno 15. travnja 2012.

Odgođeni su izbori u Grčkoj, neće se održati 19. veljače 2012. godine da bi premijer Lucas Papademos mogao provesti reforme u gospodarstvu, javlja Reuters.

Odluku o odgađanju izbora omogućila je konzervativna stranka Nova demokracija jer je odustala od inzistiranja da se ispoštuje ranije zakazan termin iz studenoga koji je uvjetno formiran kad je Papandreouov nasljednik preuzimao vlast.

Iako odgoda pogoduje provođenju potrebnih reformi i donošenju plana za podmirivanje vanjskog duga, s druge strane, odustajanje od predviđenog datuma zakompliciralo je napore da se oformi ugovor za spas eurozone vrijedan 130 milijardi eura koji uključuje razmjenu obveznica s vjerovnicima iz privatnog sektora. U međuvremenu, grčka vlada vodi pregovore i s bankama da bi omogućila mjere kojima bi ukupni grčki dug smanjila za dodatnih 100 milijardi eura.

Novi datum još nije odlučen, no iz grčke vlade poručuju da će se parlamentarni izbori održati prije pravoslavnog Uskrsa, odnosno 15. travnja 2012.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar bakunjin
bakunjin
15:25 28.12.2011.

Nakon što je vrhuška EU skočila na noge onemogučivši pritom održavanje najavljenog referenduma u Grčkoj, ovo je zasigurno još jedna velika pobjeda demokracije u EU. Zašto se uopće mučiti sa organizacijom skupih izbora kada posao mogu profesionalnije i demokratskije obavljati tehnokrati-namjesnici?! ?!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije