Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KRVAVA SMRT

Grbin: Javni je interes doznati tko je ubio Đurekovića

peđa grbin
Duško Marušić/PIXSELL
15.10.2013.
u 14:25

Nema zapreka za osnivanje povjerenstva, kaže Grbin, jer se u Hrvatskoj trenutačno ne vodi sudski postupak

Odbor za zakonodavstvo bez rasprave je podržao prijedlog o osnivanju Istražnog povjerenstva za utvrđivanje činjenica vezanih uz ubojstvo Stjepana Đurekovića, koje predlažu zastupnici SDP-a. Peđa Grbin je, uime predlagatelja, naglasio kako je javni interes doznati tko je planirao, organizirao i izvršio ubojstvo hrvatskog emigranta u Münchenu 1983. te zašto Republika Hrvatska nije poduzela konkretne korake vezane uz taj slučaj.

Nema zapreka za osnivanje povjerenstva, kaže Grbin, jer se u Hrvatskoj trenutačno ne vodi sudski postupak. Nedavno su, naime, HDZ-ovci prigovorili da bi osnivanje povjerenstva bilo nezakonito jer se postupak vodi u Njemačkoj te da ta država od Hrvatske europskim uhidbenim nalogom traži izručenje osoba vezanih za taj slučaj.

>> Što je Perković rekao: Smatrali smo da je Đureković terorist

Komentara 1

Avatar nevjerni_vjernik
nevjerni_vjernik
19:13 20.11.2013.

A ja sam mislio da je njemački sud utvrdio i tko je nalogodavac i tko je ubojica...Svima je jasno osim ovome te...lcu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije