Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Slavko Linić (SDP):

"Grbić je dokaz kako se Kosor i Karamarko bore protiv korupcije"

linic
Patrik Macek/Pixsell
08.06.2011.
u 15:29

Žalosno je da je ovakav čovjek čelni čovjek hrvatske policije i žalosno je da se ovako obmanjuje medije i hrvatske građane, tvrdi Linić

Odgovarajući na pitanje kako komentira nalaz unutarnjeg nadzora MUP-a koji je policija završila vezano uz optužbe o famoznim anonimkama te da navodno Oliver Grbić nije kriv, zastupnik SDP-a Slavko Linić to je ocijenio zlouporabom Olivera Grbića i unutarnjeg nadzora.

– U prvoj točki jasno se govori da unutarnji nadzor, pregledavajući dokumentaciju koju ima na raspolaganju i saslušavajući samo Grbića, nije mogao utvrditi ni da je odgovoran ni da nije odgovoran. Prema tome, već prva točka govori da unutarnji nadzor nije taj koji može donijeti bilo kakvu ocjenu o tome, već to treba učiniti netko drugi tko može doći do vanjskih svjedoka i vanjske dokumentacije – kaže Linić. – A kao što vidite – nastavlja – opet Grbić zloupotrebljava policiju i šalje građanima krivu vijest.

– I, naravno, policija je  u ovom predmetu, koji se mene tiče jer sam se žalio na rad ravnateljstva i posebno Grbića, također utvrdila da su, po dokumentima koje imaju u policiji, radili po nalogu DORH-a. No državni odvjetnik izričito kaže da nisu dali nalog i upute policiji i da je policija radila samostalno. Prema tome, dokumenti koji su dani na raspolaganje unutarnjoj kontroli nedovoljni su da se može govoriti o zlouporabama ravnatelja policije – mišljenja je Linić.

I evidentno je, nastavlja Linić, da ovako laganje i širenje neistina je samo ono što je Oliver i dosad radio. Prema tome, žalosno je da je ovakav čovjek čelni čovjek hrvatske policije i žalosno je da se ovako obmanjuje i medije i hrvatske građane – tvrdi Linić. Nadam se, nastavio je Linić, da će J. Kosor, koja se busa u prsa, kazniti ljude koji zloupotrebljavaju položaj.

Na pitanje kako misli da će se situacija rasplesti Linić odgovara da će  rasplet pokazati pravo lice J.Kosor i ministra Karamarka. –  Osoba koja je zaista zloupotrebljavala institucije i policiju i koja pravi nered u RH i koja sama sebe optuži da s političarima raspravlja o predmetima ima njihovu potporu. Sve ovisi o tome dokad će štititi ovako neodgovornog čovjeka i Kosor i Karamarko. Naravno, i dokad će i sebe stavljati u ovakve probleme, a građanima će to biti vrlo jasna poruka: to je vlast  i još se ta vlast busa da se želi nositi s mitom i korupcijom – kaže Linić te dodaje: – Oliver je i dokument i dokaz kako se i Kosor i Karamarko bore protiv korupcije.

Ključne riječi

Komentara 29

OB
-obrisani-
16:44 08.06.2011.

Istina. Koliko se pričalo o tom Liniću kao kriminalcu a na kraju, kad mu ništa očito nisu uspjeli pronaći, pokušali su mu spakovati nešto gdje je po svemu sudeći čist kao suza i za što bi ga trebalo, u stvari, i pohvaliti. Htjeli su \"prosuti perušinu\" pa ti kasnije to skupi ako si u stanju, ali nisu računali na iznenadni olujni vjetar koji im je sve prosuto vratio ravno u lice tako da sad jedva dišu.......

Avatar Nesalomljiva
Nesalomljiva
17:13 08.06.2011.

hoće li novinari već jednom istražiti i konačno staviti točku na pitanje smiju li se predavati anonimne prijave građana državnim tijelima ili ne smiju? to je ključno pitanje u ovoj priči. ako smiju, onda je ova istraga policije usmjerena na otkrivanje onoga tko je podnio anonimnu prijavu nedopuštena HAJKA na građane, a ako ne smiju, onda policija neka slobodno istraži. ova informacija je bitna svakom onom građaninu, koji misli da se potpuno legalno može podnijeti anonimna prijava državnim tijelima, bez prijetnje odmazdom nad podnositeljem anonimke. stoga, novinari, pustite vi sad linića, već odovoroti nama građanima na to jednostavno pitanje. nakon toga pišite o liniću!

AB
abendblatt
17:17 08.06.2011.

Linicu, najzalosnije je to sto si ti jos na slobodi, a dojdes li ti ponovno na Vlast, to bi bila katastrofa.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije