Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Predan tužiteljstvu BiH

Granična policija BiH uhitila bivšeg pripadnika HVO-a!

Foto: Screenshot/GoogleMaps
25.10.2017.
u 15:43

Uhićen je kada je u BiH pokušao ući preko graničnog prijelaza Bijača.

Bivšeg pripadnika Hrvatskog vijeća obrane (HVO) uhitila je danas granična policija Bosne i Hercegovine jer ga pravosudne vlasti te zemlje terete za sudjelovanje u ratnim zločinima, potvrđeno je tijekom dana iz sjedišta Tužiteljstva BiH u Sarajevu i uprave Granične policije.

U kratkom priopćenju bosanskohercegovačkog državnog tužiteljstva stoji kako je uhićeni priveden zbog sumnje da je 1992. godine kao pripadnik vojne policije HVO počinio ratne zločine nad osobama srpske nacionalnosti na području Bosanskog Broda.

Identitet uhićenog nije objavljen, a granična policija navela je samo kako je riječ o osobi s inicijalima A.I., rođenoj 1960. godine, koja ima državljanstvo BiH i Hrvatske.

Uhićen je kada je u BiH pokušao ući preko graničnog prijelaza Bijača.

A.I. je predan Tužiteljstvu BiH, a nakon ispitivanja u toj instituciji će odlučiti hoće li od Suda BiH za njega zatražiti određivanje pritvora.

Ključne riječi

Komentara 9

Avatar Vukomerec
Vukomerec
16:24 25.10.2017.

Za uhićenje jednog bojovnika HVO-a uzvratiti BiH uhićenjem dvojice pripadnika ARBiH i VRS, pa ce takve provokacije prestati.

PU
Pukovnik
16:09 25.10.2017.

“Prijateljska i susjedna država” citat Andreja Plenkovića ...

AO
ante.oreskovic75
16:42 25.10.2017.

Nemaju muda pokupiti svoje isilovce,baš su prava raja,sutra će kod nas tražiti kruha!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije