Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gaf tjedna

Granatiranjem Stepinca izazvao je diplomatski incident

Aleksandar Vulin
Foto: screenshot Reuters/Pixsell
28.06.2015.
u 23:00

Jasno, nakon toga nitko nije govorio o žrtvama koje su ustaše u logoru Jadovno poslale na onaj svijet, nije se otvorila kvalitetna rasprava o razmjerima užasa ustaškog režima, već su danima svi komentirali njegove riječi.

Ministar rada, boračkih i socijalnih pitanja u srpskoj vladi "prekomjernim granatiranjem" Alojzija Stepinca izazvao je diplomatski incident, a komemoraciju žrtava ustaškog režima u logoru Jadovno – zbog čega je na koncu i došao (ili nije?) u Hrvatsku – bacio je u treći plan.

U svom, vjerojatno namjernom, a svakako nepromišljenom govoru, Stepinca je nazvao ustaškim vikarom i doveo ga u direktnu vezu sa "14 tisuća poklanih u Jasenovcu, poklane djece".

Jasno, nakon toga nitko nije govorio o žrtvama koje su ustaše u logoru Jadovno poslale na onaj svijet, nije se otvorila kvalitetna rasprava o razmjerima užasa ustaškog režima, već su danima svi komentirali njegove riječi. Pretpostaviti je da je Vulin to učinio namjerno jer, kako ima i uredničkog i kolumnističkog iskustva u raznim medijskim kućama, sigurno je bio svjestan da će svojim govorom unazaditi ionako napete hrvatsko-srpske odnose.

>> Neumjesno pokušao opravdati ukidanje Oskara znanja

>> Gaf tjedna! Ministar čvrste ruke postao je ministar praznih ruku

>> Vulin na komemoraciji: Alojzije Stepinac bio je ustaški vikar! HDZ: Sramotna izjava

Komentara 27

AG
Agramer198
23:30 28.06.2015.

Bio bi diplomatski incident da su Vlada i ministarka spoljnih poslova Pusić reagirali... Ovako je samo ostalo sve na šamaru kojeg nam je kolektivno opalio četnik Vulin.

77
777CRO
23:57 28.06.2015.

Ko zapravo štiti i prestavlja hrvatsku ? Kakve li sramote ? Pusic milovanovic vasic stazic pupovac jovanovic ostojic ... SDP da štiti hrvatske interese ! Kako ? Pa SDP program je puno blizi srpskoj radikalnoj stranci ... I jednim i drugim smeta sve hrvatsko !!!

Avatar biro
biro
00:16 29.06.2015.

Ne znam cemu dajete toliko paznje politicarima jedne zemlje koja prizna cetnicki pokret. Zar ne vidite da su iskompleksirani Hrvatskom. Izgubili su rat,nasi generali su svi oslobodjeni u Haggu i sada dolazi proslava Oluje.Ne znaju vise niti sami sta ce od muke. Zato ne nasjedajmo na provokacije i gledajmo naprijed za dobro lijepe nase.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije