Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Koprivnica

Gradu prijete tužbe stanara ‘šparne hiže’ radi odštete

Sparna hiza
Foto: Marijan Sušenj/PIXSELL
04.12.2014.
u 10:00

Useljenje kasnilo mjesecima, ali naknada štete nije ugovorena

Grad Koprivnica nepotrebno se izlaže mogućim tužbama kupaca stanova u trećoj “šparnoj hiži” zbog toga što je njihovo useljenje kasnilo nekoliko mjeseci, a neće dobiti nikakvu odštetu. Upozorio je na to jučer gradsku vlast Siniša Kavgić, vijećnik i šef ogranka Hrvatskih laburista.

Stanarina

- Kredite su podigli u ožujku i, prema ugovorima, ključeve su trebali dobiti 17. travnja. Potom je to prolongirano za 30. kolovoza, ali uselili su se u svoje stanove tek u listopadu. U međuvremenu su plaćali ne samo rate kredita, već neki i stanarinu - rekao je Kavgić.

Zbog kašnjenja radova izvođaču su zaračunati penali od oko 380.000 kuna. Kavgić smatra da bi se taj novac kao odšteta trebao dodijeliti stanarima “šparne hiže”.

Pregovori

Da stvar nije baš jednostavna, odgovorila mu je gradonačelnica Vesna Želježnjak (SDP).

- U ugovorima koje su potpisali stanari nije navedeno da bi im se nadoknadila šteta u slučaju kašnjenja radova. Ugovori su takvi jer dosad nismo imali problema s izvođačima. U tijeku su pregovori, a mi se konzultiramo s pravnicima, da vidimo što se može učiniti. Ne možemo protiv ugovora, moramo ih se držati i moramo biti oprezni - rekla je ona.

- Grad se nikako ne bi smio bogatiti na tuđoj nesreći - poručio je vijećnik gradonačelnici, a ona je ustvrdila kako to neće biti slučaj.

Koprivničke “šparne hiže” građene su u programu POS-a, uz državne poticaje.

Komentara 5

SB
Sinisa_Bosanac
10:26 04.12.2014.

Kavgic ponavlja ono sto sam odmah rekao. Ljude treba obestetiti. ako je grad uspio naplatiti penale onda se to treba prenijeti i na vlasnike stanova te ih obestetiti.

KA
kafka
12:02 05.12.2014.

Grad će si, pored zarade koju je kao investitor ostvario izgradnjom šparne hiže, htjeti pohlepno ušparati dodatnih 380000kn na štetu stanara. . . . . . . . . . . . . . . . . . . .. . . . . Izgradnju su u biti financirali stanari koji su uplatili 75% cijene stana na samom početku izgradnje zgrade. Ostalih 25% su davanja gradu na koji postoji odgoda. Prodajom 20 od 24 stana grad je u plusu i ostaje mu u vlasništvu 4 stana i poslovni prostor u prizemlju.!!!!!!! . . . . . . . . . . . . U svakom slučaju ideja grada i aposa je za pohvalu, no neka podjele odštetu razmjerno udjelu u vlasništvu zgrade - to bi bilo sasvim korektno. . . . . U protivnom nema argumenta da grad nije htio novac na osnovu štete nanesene stanarima. Tada bi bilo posla i za USKOK.

Avatar Peterančan
Peterančan
12:29 04.12.2014.

Pa, prvo mora gradska "vlast" za mišljenje pitati u Kumrovec, Siniša moj.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije