Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
otvorena procedura

Gradsko vijeće Vukovara mijenja gradski Statut

Željko Pinjuh
Goran Ferbezar/PIXSELL
26.09.2013.
u 14:30

Nakon što je iz trećeg pokušaja Gradsko vijeće Vukovara konstituirano u petak se održava i prva redovita sjednica vukovarskog vijeća

Nakon što je iz trećeg pokušaja Gradsko vijeće Vukovara konstituirano u petak se održava i prva redovita sjednica vukovarskog vijeća. Uz niz točaka dnevnog reda konstituiranja raznih komisija kao točka dnevnoga reda broj 6 najavljeno je i donošenje odluke o pristupanju o promjeni Statuta grada Vukovara o čemu se već danima govori u gradu. Prema riječima predsjednika Gradskog vijeća Željka Pinjuha prijedlog o promjeni Statuta nije podnio gradonačelnik pa su on i potpredsjednik donijeli zaključak da to učini jedna trećina vijećnika što je i učinjeno.

– Činjenica je da vukovarski Statut nije usklađen sa zakonskim promjenama od ove godine i da se niz stavki mora mijenjati. Ova rasprava zapravo znači samo to da se procedura, koja je potrebna za promjene Statuta, otvara.Vijećnici će imati prilike da kroz prijedloge ili amandmane predlože izmjene Statuta. U zavisnosti od broja prijedloga i njihovog sadržaja za očekivati je da bi za mjesec dana, prilikom druge redovite sjednice vijeća, mogli dobiti i novi izmijenjeni Statut, rekao je Pinjuh.

Za očekivati je da će i među prijedlozima za izmjene Statuta biti i onaj da se Vukovar proglasi mjestom posebnog pijeteta što bi, kako to očekuju u Stožeru za obranu hrvatskog Vukovara, značilo i da bi bilo spriječeno uvođenje dvojezičnosti na području grada. Međutim, i donošenje takve odluke ne znači konačan kraj jer se izmijenjeni Statut šalje potom u Ministarstvo uprave koje daje konačan sud je li Statut u skladu sa zakonom ili nije.

>>Rat plakatima u Vukovaru: Pinjuh nazvan Pinjokiom

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije