Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 105
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prijavit će Dusparu

Gradski vijećnik Skorupski ostavku dao pod prisilom?

skorupski
23.09.2010.
u 15:59

Mandatno povjerenstvo nije se sastalo, a Skorupski i dalje obnaša svoju dužnost te će se pojaviti na sjednici koju sam sazvao za 28. rujna – kaže Golubičić.

Rat brodskih pravaša dobio je jučer novu dimenziju. Mijo Golubičić, predsjednik Gradskog vijeća iz redova HSP dr.Ante Starčević kojega ne priznaju vijećnici HSP-a, SDP-a i HDSSB-a pokazao je pismenu izjavu Miroslava Skorupskog jednog od vijećnika koji je navodno dao ostavku u Gradskom vijeću te izmijenio odnos snaga u korist HSP-a gradonačelnika Mirka Duspare.

Glas donosi većinu

– Miroslav Skorupski je pred javnim bilježnikom potpisao izjavu da je ostavku na mjesto vijećnika dao pod pritiskom HSP-a te da ona, kao dokument ne vrijedi. Miroslav Skorupski još uvijek je gradski vijećnik, a mi ćemo podnijeti kaznenu prijavu protiv gradonačelnika Duspare i predsjednika mandatnog povjerenstva Hrvoja Andrića jer su lažirali izvještaj. Mandatno povjerenstvo se nije sastalo, a Skorupski i dalje obnaša svoju dužnost, te će se pojaviti na sjednici koju sam sazvao za 28. rujna – kaže Golubičić, napominjući da još uvijek nema službenih informacija je li Ministarstvo uprave poništilo Gradsko vijeće oko koje se danas lome koplja između dva zavađena tabora.

Već je došao zamjenik

Do samoga vijećnika Skorupskog nismo uspjeli doći, a gradonačelnik Duspara kaže da njegova izjava nije bitna, jer Skorupski “vrlo često mijenja stavove i potpisuje izjave”.

– I mi imamo izjavu Miroslava Skorupskog, potpisanu pred javnim bilježnikom, u kojoj on daje ostavku na svoju funkciju vijećnika. Sve formalno pravne radnje već su provedene, a na njegovo mjesto u vijeću već je došao zamjenik. Ne može Skorupski mijenjati mišljenje kako želi, zakonska procedura vrlo je jasna – kaže Duspara, dodajući da mu baš i nije jasno na čije i kakve pritiske se Skorupski žali.

Ključne riječi

Komentara 1

AP
anta protiv komunista
16:32 23.09.2010.

Kod javnog bilježnika je dao ostavku pod prisilom; ko ga je prisilio bilježnik. Bolje nek kaže koliko ga HDZ plaća, IZDAJNIK!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije