Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Poskupljenje

Gradska vožnja u Sisku deset, a povlaštena karta čak pet kuna!

\'autopromet_pxl_sis_130312\'
Nikola Čutuk/PIXSELL
14.03.2012.
u 10:12

Povećanje cijena u tvrtki pravdaju sve većim troškovima goriva, rezervnih dijelova...

Siščani će već od sutra gradsku vožnju autobusom plaćati deset kuna, četvrtinu više nego do sada, dok će povlaštene karte poskupjeti više nego dvostruko, s dvije na čak pet kuna. Također, mjesečni pokaz radnici će umjesto 230 kuna plaćati 250, a učenici i studenti u odnosu na dosadašnjih 135 izdvajat će 150 kuna. Skuplje će biti putovati i prema Zagrebu oko tri kune. Jednosmjerna karta za studente pri tome ostaje 15,5 kuna. Zahtjev za povećanjem cijena, koje nisu mijenjane od 2003. godine, Auto prometu odobrio je gradonačelnik Dinko Pintarić.

– Gorivo je od tada poskupjelo 93 posto, dok u prodaji više nema ni povoljnijeg dizela. Troškovi rezervnih dijelova porasli su deset posto, a registracije i cestarine za 20 posto, kaže direktor Miljenko Vurin. Tvrtka je zbog krize nedavno ukinula i linije prema općinama Martinska Ves, Lekenik i Sunja. Također, u ovoj će godini iz gradskog proračuna dobivati znatno niže subvencije, do šest milijuna kuna (lani je bilo devet) od čega je 2,6 milijuna namijenjeno plaćanju jamstva po kreditima za nabavu voznog parka, čija je sadašnja starosna struktura krajnje nepovoljna. Auto promet, koji ima 120 radnika i 40 autobusa, lani je prevezao oko dva milijuna putnika.

Komentara 3

ZO
zohan88
11:54 16.03.2012.

Najbolje bi bilo da je sve besplatno.

SN
snupysk
07:15 15.03.2012.

Podignuti cijene je i opravdano ako se diže i životni standard,no dizati cijene u ovom brodolomu je cinicno,ako moram ja odvajati od svojih usta nek odvoje i oni. Najbolje bi bilo da nam kupe sedla i da nas zajaše i onako se osjecam kao konj...

SU
Sumanut
08:22 16.03.2012.

Kakvi su ovi? Još uvijek jeftinije autom nego ovim prijevoznicima! Ima toga i kod nas, mazne lovu uprava, maznu radnici, vozači- i naravno da to građani moraju platiti!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije