Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OBRAT

Gradska uprava Koprivnice više ne želi dionice Podravke

Podravka
Foto: Marijan Sušenj/Pixsell
17.03.2015.
u 14:45

Mi bismo se s državom trebali dogovoriti o modelu u kojemu bi se građanima omogućilo pravo prvokupa, kazao je jučer M. Jakšić

Zahtjev Grada Koprivnice da mu hrvatska Vlada dodijeli 25-postotni državni udjel u Podravki, podnesen prvi put prije osam godina i nikad službeno povučen, više nije aktualan.

– To danas više nije priča. Mi bismo se kao gradska vlast s državom trebali dogovoriti o modelu dioničarstva u kojemu bi se građanima Koprivnice omogućilo pravo prvokupa Podravkinih dionica – rekao je jučer koprivnički dogradonačelnik Mišel Jakšić.

Zahtjev negdašnjoj Sanaderovoj Vladi za dionicama Podravke izglasalo je 2007. gradsko poglavarstvo, a potpisao ga je tadašnji gradonačelnik Zvonimir Mršić, sada šef Podravkine uprave. Inicijativa je u službenome obliku upućena još dvaput, 2009. i 2011. godine. Mršić nikada nije dobio službeni odgovor. Stvar je nedavno aktualizirao bivši potpredsjednik Vlade Damir Polančec za iznošenja svoje obrane na sudu u postupku zbog "afere Spice". Ustvrdio je kako je Mršić dobro znao da takav zahtjev nema zakonske podloge. Upitan kako to komentira, Jakšić se nije složio s Polančecovom ocjenom. – Taj je zahtjev bio baziran na slučaju Sunčanog Hvara, u kojemu je država dala svoje dionice Gradu Hvaru – kazao je.

Njegovo spominjanje dogovora s Vladom o prvokupu dionica za građane Koprivnice korespondira s neslužbenim informacijama o tome da se Podravkina uprava Vladi sprema predložiti model dovršetka privatizacije kompanije na temelju radničkog dioničarstva. 

>> Zahtjev da Koprivnica dobije Podravkine dionice bio je podvala 

>> Afera Spice: Šestak je i iz zatvora kontrolirao Podravku

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije