Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Inkasator

Gradska tvrtka zatajila podatke Švegaru pa dobila "po prstima"

svegar01_PXL_kar_141111.jpg
Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
14.11.2011.
u 08:50

Direktor Vlatko Ivka tvrdi da ne treba davati informacije, a država kaže da mora

Karlovačka gradska tvrtka Inkasator opet je ‘‘dobila po prstima’’ zbog nepoštovanja zakona. 

Ovoga puta od Agencije za zaštitu osobnih podataka i to nakon što je Domagoju Švegaru, predstavniku inicijative Stop korupciji, odbila dati informacije o poslovanju tvrtke. 

Švegar je konkretno zamolio popis svih isplata koje je Inkasator izvršilo na račune pravnih osoba od 1. siječnja 2010. do 30. rujna 2011., a iz kojih je vidljiv naziv i OIB pravne osobe, iznos transakcije, datum i opis plaćanja. 

Zatražio je i popis proračunskih rashoda po stavkama za 2010. godinu. Direktor Inkasatora Vlatko Ivka odbijenicu je obrazložio stavom da Inkasator ne obavlja javne ili komunalne usluge. Stoga, kako je tvrdio Ivka, nema ni javne ovlasti zbog kojih bi bio obavezan poštovati Zakon o pravu na pristup informacijama.

– Ako imate bilo kakvih pitanja vezanih za stambenu zgradu u kojoj ste suvlasnik ili pitanja vezanih za mjesečni račun komunalnih usluga, slobodno nas kontaktirajte – poručio je direktor Vlatko Ivka Domagoju Švegaru.

Međutim, na adresu Inkasatora 7. studenog je stigao dopis agencije.

– Budući da ste trgovačko društvo u kojem Grad ima većinsko vlasništvo, tijelo ste javne vlasti i dužni postupati po zakonu. Stoga molimo da riješite zahtjev stranke te da ovu agenciju izvijestite o tome u roku od 15 dana – poručila je načelnica Odjela za zaštitu prava na pristup informacijama Dubravka Bevandić odgovornima u tvrtki Inkasator.

Komentara 3

JA
jamadolac
17:29 14.11.2011.

Samo jedno pitanje : Što ako nformacije i dalje budu nedostupne ?

KA
Ka1
14:57 15.11.2011.

@jamadolac Vjerujem da će se dečki snaći. Mislim da bi u tom slučaju trebali ići s tužbom Upravnom sudu.

MU
muthafka
10:32 17.11.2011.

bravo Domagoj!!!! ne daj se, samo udaraj po bandi lopovskoj!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije