Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 64
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rijeka

Gradska knjižnica pokrenula GKR Lab - web o digitalnoj kreativnosti

GKR Lab web rijeka
Foto: screenshot/http://gkr.hr/Lab
04.11.2014.
u 09:21

Područja kojima se bavi jesu 3D-modeliranje i printanje, dizajn svih vrsta (web, product, gaming...), programiranje, audio- i video-kultura, fotografija, razvoj video igara, scenaristika, razvoj stripov i sve to prilagođeno je prvenstveno djeci, mladima i laicima

Gradska knjižnica Rijeka pokrenula je GKR Lab, novi web o digitalnoj kreativnosti, adresa je  http://gkr.hr/Lab. Tako je uz podršku međunarodne organizacije EIFL projektu razvoja inkubatora 3D-printanja za djecu i mlade online Magazin i virtualni svijet GKR doživio među hrvatskim knjižnicama jedinstveno proširenje, učenje na bazi suvremenih digitalnih alata koji čine osnovu nove pismenosti.

Područja kojima se bavi jesu 3D-modeliranje i printanje, dizajn svih vrsta (web, product, gaming...), programiranje, audio- i video-kultura, fotografija, razvoj video igara, scenaristika, razvoj stripov i sve to prilagođeno je prvenstveno djeci, mladima i laicima, kako bi se uz edukaciju populariziralo bavljenje navedenim područjima. GKR Lab će u narednom razdoblju biti nadograđivan i obogaćivan
novim funkcionalnostima i sadržajima.

>> Rijeka obilježava 200. godišnjicu rođenja Charlesa Dickensa

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije