Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pokrenut postupak

Gradonačel​nika Vukovara Sabu istražuju zbog sukoba interesa

Željko Sabo
Goran Ferbezar/PIXSELL
25.09.2013.
u 13:55

Povjerenstvo je još u travnju dobilo prijavu u kojoj stoji da je Sabo jedini osnivač i vlasnik tvrtke Veki Va te član Nadzornog odbora Borova, ali i da je njegova tvrtka poslovno surađivala s Borovom.

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa odlučilo je pokrenuti postupak protiv vukovarskog gradonačelnika i SDP-ovog saborskog zastupnika Željka Sabe zbog sumnje da je prekršio nekoliko odredbi Zakona o sprečavanju sukoba interesa.

Povjerenstvo je još u travnju dobilo prijavu u kojoj stoji da je Sabo jedini osnivač i vlasnik tvrtke Veki Va te član Nadzornog odbora Borova, ali i da je njegova tvrtka poslovno surađivala s Borovom. Povjerenstvo je provjerilo sve navode iz prijave, uvidom u sudski registar utvrdilo da je Sabo jedini osnivač, direktor i vlasnik tvrtke Veki Va te član NO-a Borova, ali i da to sve nije prijavio u svojoj imovinskoj kartici što je također bio dužan, pa su odlučili pokrenuti postupak protiv njega.

Problem je što gradonačelnik Vukovara kao državni dužnosnik ne smije biti član NO-a ili nekih drugih upravljačkih tijela, trebao je upravljačka prava u vlastitoj tvrtki prenijeti na drugu osobu, a isto tako njegova tvrtka nije smjela sklapati poslove s Borovom.

- Sada nam predstoji da utvrdimo koliko je dugo bio direktor u svojoj firmi, je li prenio upravljačka prava, i da li je ta tvrtka dok je on bio dužnosnik stupala u poslovne odnose sa državnim i lokalnim tijelima i njihovim tvrtkama. Kao i da li je za članstvo u NO Borova primao naknadu – rekao je član Povjerenstva Boris Spudić.

>>Sabo: Ako je moja ostavka uvjet mira, sutra ću je podnijeti

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije