Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ruka u gipsu

Napadač opet vrebao čelnika Omiša na mjestu gdje ga je već pokušao zgaziti

ivan kovačić
Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL
16.06.2014.
u 20:23

Omiš bruji o napadu, a u policiji tvrde da napada nije bilo te da nema elemenata za podnošenje ni kaznene ni prekršajne prijave

Ivana Kovačića, omiškog gradonačelnika, netko je u nedjelju čak dva puta, u roku od pet minuta, pokušao pregaziti automobilom. Prvi je put Kovačić nalet vozila izbjegao. No pomahnitali vozač ubrzo je ponovno vozilom nasrnuo na njega te mu je zakvačio desnu ruku. Kovačiću je pomoć pružena u splitskom KBC-u. Stavljen mu je gips. Sve se odigravalo oko 10 sati u središtu grada. Iako nema dvojbe da je Kovačić ozlijeđen, u splitskoj policiji doznajemo kako napada zapravo nije bilo.

Nismo utvrdili da je bilo napada. Razgovarali smo s obojicom sudionika i nema nikakvih elemenata za podnošenje kaznene ili prekršajne prijave – kaže Antonela Lolić, glasnogovornica PU.Neslužbeno doznajemo da je Kovačić odbio teretiti svoga napadača, a za lakše ozljede, kao što je ozljeda ruke, policija ne pokreće postupak po službenoj dužnosti. Policija očito nije pronašla ni svjedoke koji bi potvrdili da je gradonačelnik napadnut.

Inače, Kovačić se na mobitel ne javlja pa ga nismo imali priliku upitati što se i zašto dogodilo. U Omišu se samo o tome priča. – Vidio sam gradonačelnika kada je išao je na posao. Ruka mu je u gipsu. Oko 10 sati vidio sam i čovjeka za kojega se priča da ga je napao. Provezao se autom, baš ispred hotela Plaža, na istom mjestu gdje se to i dogodilo – kažu Omišani, kojima je ipak neobičan epilog ove priče. – Naš je gradonačelnik ili predobar čovik ili ga netko ucjenjuje! – zaključili su naši sugovornici. Nakon 15 sati Kovačić je viđen u pratnji policajca, što je opet pokrenulo lavinu nagađanja. Je li dobio policijsku zaštitu ili se razbuktava mašta Omišana, nije poznato. Inače Kovačić je u gradonačelničkoj fotelji lani zamijenio Ivana Škaričića i HDZ, koji su na vlasti bili od samostalnosti

>> Pepeljarom me po glavi izudarao znanac iz škole

Ključne riječi

Komentara 5

DU
Deleted user
22:06 16.06.2014.

...očito je "puno dobar čovik" kad ga netko pokušava zgazit vozilom! Vjerojatno i je za neke. P.S. Pa, ako mene pitate, u Hrvatskoj ima i malo slučajeva izravnih ataka na (uglavnom korumpirani i bezočni,nemilosrdni) aparat državne vlasti, uz ovolike ovrhe,e, prisile, izbacivanja, uništavanja ljudi, totalnu destrukciju i dehumanizaciju, od vrhuške do najnižih referenata u naseljima!

PA
padobranac
12:03 16.06.2014.

Moguće samo u državi hrvatskoj!!!

PA
padobranac
12:07 16.06.2014.

Lud zbunjenoga!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije