Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
gray pod pritiskom

Gradonačelnik Washingtona usred financijskog skandala

vincent gray
BigPictures/PIXSELL
12.07.2012.
u 19:31

Vincent Gray tvrdi da nije znao za nepropisno prijavljena financijska sredstva trošena za vrijeme predizborne kampanje 2010.

Gradonačelnik Washingtona Vincent Gray našao se pod pritiskom zbog financijskih makinacija tijekom njegove predizborne kampanje 2010. godine. Naime, otkriveno je da su njegovi zaposlenici za promoviranje ispred izbornih mjesta dobivali po 100 dolara u gotovini, što je dvostruko više od zakonom dopuštenog iznosa. Taj novac, kojim su plaćani aktivisti, pogrešno je vođen pod troškove za savjetovanje i popise adresa.

Grayova bivša savjetnica za odnose s javnošću, 75-godišnja Eugenia "Jeanne" Clarke Harris, u utorak se izjasnila krivom za skrivanje i trošenje oko 650 tisuća dolara, a zloupotrebu sredstava priznalo je još dvoje bivših zaposlenika. Oni su rekli kako nisu bili svjesni da ne smiju primiti više od 50 dolara u gotovini, odnosno da je za veći iznos propisano plaćanje čekovima.

Unatoč tvrdnji kako ne zna ništa o nezakonitim radnjama njegovih bivših zaposlenika, 69-godišnji član Demokratske stranke našao se pod pritiskom, pa tako troje članova gradskog vijeća traži njegovu ostavku. Gray je u srijedu naglasio kako nije korumpiran.

– Znam tko sam. Ustajem se svakog jutra, pogledam u ogledalo i vidim nekoga koga poštujem – rekao je te dodao kako se ne namjerava povući s mjesta načelnika glavnog grada SAD-a.

Međutim, kako piše Washington Post, koji se poziva na izvore bliske istrazi, Gray je u siječnju znao za trošenje nepropisno prijavljenog novca. Navodno je o tome razgovarao na sastanku s Harris, koja je potvrdila da su se sastali u njegovu stanu, no nije htjela otkriti temu razgovora. Grayev odvjetnik nije htio komentirati ove navode.

Komentara 1

TM
tesla moj ponos
09:20 13.07.2012.

Znam tko sam. Svakog jutra se pogledam u ogledalo i vidim osobu od koje nema više samopoštovanja.. Predstavljam loš primjer čovjeka koji je vjerovao u poštenje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije