Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Varaždin

Gradonačelnik Varaždina G. Habuš pijan skrivio prometnu nesreću

'03.11.2011., Babinec - Novoizabrani gradonacelnik Grada Varazdina Goran Habus, najvise uziva u svom vinogradu. Photo: Marko Jurinec/PIXSELL'
Foto: 'Marko Jurinec/PIXSELL'
1/3
12.11.2011.
u 12:45

Prekršaj je tim veći jer je Habuš odbio prihvatiti rezultate policijskog alkotestiranja.

Goran Habuš, novoizbrani gradonačelnik Varaždina kandidat Kukuriku koalicije, koji je dužnost službeno preuzeo u ponedjeljak, u petak oko 21,30 u Ulici braće Radića prouzročio je prometnu nesreću vozeći službeni automobil marke Audi A6. U nesreći nije bilo ozlijeđenih osoba.

Materijalna šteta je neznatna, no događaj je privukao veliku pozornost javnosti jer je gradonačelnik Habuš vozio pod utjecajem alkohola. Prekršaj je tim veći jer je odbio prihvatiti rezultate policijskog alkotestiranja, pa je u pratnji policije priveden u varaždinsku bolnicu na vađenje krvi. Uzorci krvi poslani su na vještačenje u Zagreb, a rezultati će biti poznati kroz nekoliko dana.

"Prihvatit ću sve posljedice i odgovornost"

- Nisam odbio alkotestiranje, ali nisam prihvatio rezultat alkotesta, smatrajući ga pogrešnim. Bio je to trenutak moje nesmotrenosti, koji mi se nije smio dogoditi. No, iako sam gradonačelnik i ja sam samo čovjek od krvi i mesa. Prihvatit ću sve posljedice i odgovornost prema rješenju prometne policije - rekao je Habuš nakon prospavane noći.

Na pitanje koliko je pokazao dreger alkotesta, Habuš nije htio odgovoriti. No, odgovor je vrlo brzo stigao u izvješću iz policije u kojem stoji “Oko 21.35 sati na raskrižju ulica Braće Radića i Frana Galinca u Varaždinu, muškarac starosti 39 godina, upravljajući osobnim vozilom pod utjecajem alkohola od 1.58 g/kg Galinčevom ulicom, zbog nepropisnog skretanja u desno, u ulicu Braće Radića, prednjim dijelom vozila udario je u lijevi bočni dio osobnog vozila kojim je upravljala 32-godišnjakinja, skrećući iz ulice B. Radića u Galinčevu ulicu. Materijalna šteta iznosi 2000 kuna”.

Vijest o prometnoj nesreći gradonačelnika privukla je veliku pozornost Varaždinaca. Dok neki traže opravdanje da je bilo Martinje i da se to svakome moglo dogoditi, drugi kažu da si prvi čovjek grada nije smio dopustiti takve stvari i misle da bi trebao snositi političke posljedice pa se ne isključuje ni ostavka.

HDZ bez komentara

Komentari Habuševih protukandidata na nedavno održanim izborima najvećim dijelom su u suglasju s većinom građana. Miljenko Ernoić (HSLS) kaže da se trenutak slabosti svakome može dogoditi, ali da prvi čovjek grada mora paziti što, kada i kako radi. Njegov stranački kolega i nositelj liste HSLS-a za 3. izbornu jedinicu, Dragutin Kranjčec dodaje:

- Srećom nitko nije teže stradao. No, postoji činjenica da se u HNS-u takve stvari češće događaju nego u drugim strankama.

Nezavisni kandidat Zlatko Horvat, nakon poraza na izborima odmara se u Istri iz koje je poručio:

- Nikad se nisam veselio tuđoj nesreći pa ni sada. A osobna je stvar svakog pojedinca, posebno dužnosnika, njegov odnos prema poslu.

U subotu nitko iz HDZ-a nitko nije želio komentirati slučaj Gorana Habuša, a predsjednika Gradske organizacije HDZ-a, Ivana Herman pronašli smo obilasku mjesta stradanja varaždinskih branitelja u istočnoj Slavoniji. Rekao je tek da nije čuo što se dogodilo i da ne može komentirati događaj.

Komentara 364

BM
BRANITELJ-MUP
14:35 12.11.2011.

Sklanjajte piće iz zgrade općine..he..he..he

FR
fran108
14:58 12.11.2011.

glasom za kukuriku i vi će te u svom gradu dobiti gradonačelnika koji pije. i zato braćo pimega !!!!!

BM
BRANITELJ-MUP
14:39 12.11.2011.

liburnik je napisao/la: _________________________ Pa je, al onda uzmeš taxi, nisi gradonačelnik, nego običan građanin

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije