Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izvanredna odluka

Gradonačelnik Slunja podnio ostavku jer MORH ne plaća komunalnu naknadu

Željko Rendulić
Kristina Štedul-Fabac/PIXSELL
30.04.2014.
u 16:58

- Riječ je od oko 4,5 milijuna kuna godišnje bez kojih nisam u mogućnosti osigurati napredak grada - poručio je Željko Rendulić.

Podnosim ostavku iz razloga što je MORH prestao plaćati komunalnu naknadu za vojni poligon Eugen Kvaternik u Slunju.

- Riječ je od oko 4,5 milijuna kuna godišnje bez kojih nisam u mogućnosti osigurati napredak grada. Građanima sam obećao razvoj, a bez tog novca neće ga biti. Nećemo imati niti za zimsku službu, održavanje škola, mostova... Moja ostavka svojevrstan je i apel državi da razmisli o plaćanju naknade, jer ona u našem slučaju iznosi trećinu proračuna - poručio je Željko Rendulić, koji je na izvanrednoj konferenciji za novinare podnio ostavku na mjesto slunjskog gradonačelnika.

MORH je svoje obveze ispoštovao za prva dva mjeseca ove godine. U veljači su Grad obavijestili da po Zakonu o upravljanju državnom imovinom od srpnja prošle godine više nisu obveznici plaćanja naknade za objekte u vlasništvu države. Slunj se našao u najtežoj situaciji, jer poligon zauzima trećinu površine, pa je i naknada velika. Gradonačelnik je uputio pismo Vladi, hrvatskom predsjedniku i ostalim mjerodavnima da bi ukazao na nastali problem. Kako nitko nije odgovorio, smatra da se sve namjerno prešućuje. Iako Grad ima instrumente da prisilnom naplatom dođe do novca, što vrijedi i za sve ostale obveznike komunalne naknade, na to se još nisu odlučili. No, gradonačelnik je, nakon samo deset mjeseci vladavine, odlučio otići. Zamijenit će ga dogradonačelnik Josip Gračan.

>>Slunj ostaje bez četiri milijuna kuna od vojnog poligona!

Komentara 3

TI
tia
19:15 30.04.2014.

predsavlja li taj poligon trošak gradu? ako ne kako zimsku službu, škole i vrtiće financiraju sredine koje nemaju poligone koji bi uplaćivali milijune u proračun godišnje? što su pametnog napravili s novcem koji im se godinama uplaćivao, očito ništa pametnogog kad su u situaciji da bez tog novca nemaju za zimsku službu. zamislite si da je taj poligon šuma i ne šlepajte se više na državu, nego počnite nešto raditi.

LI
Livi
12:39 01.05.2014.

Tipicno hrvatski. Gospoda se nisu udostojala ni ODGOVORITI. A predsjednik Vlade, ministri i doministri svaki dan lupetaju pred tv. kamerama kako zele uvesti reda u ovoj drzavi. Da je neka razbijena ploca u Vukovaru odmah bi reagirali.

GR
grm
15:30 01.05.2014.

Da su prosli gradonacelnici stedjeli ili ulagali samo manji dio od ovog doprinosa mogli su svi u Slunju pjevati a ovko 'pojeo vuk magare'. Rendulic koji je poceo posteno nema srece.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije