Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Blaženka Divjak:

'Gradonačelnik se treba primiti posla i razmisliti o uvjetima u školi, a ne slati pisma'

Blaženka Divjak
Foto: Goran Stanzl/Pixsell
1/2
24.04.2020.
u 20:42

Umjesto da se sije panika i šalju se neka pisma koja su nepotrebna treba napraviti plan kako će se učenici vratiti, kazala je ministrica

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak vjeruje kako će škole do 11. svibnja biti spremne za početak nastave.

– Ne možemo 11. krenuti s nastavom i vrtićima ako uvjeti neće biti osigurani – rekla je ona u Dnevniku Nove TV.

Na pitanje kako očekuje da se učitelji postave u situaciji ako 10 učenika jednog razreda dođe u školu, a drugih 10 ostane doma pratiti nastavu online Divjak odgovara:

– Kao i kad imaju virozu, često je pola razreda u školi, pola kod kuće. I zadaću će provjeravati kao što je provjeravaju i inače kad ih nije duže bilo u školi. Razredna nastava znači da učiteljica radi svoju normu kao do sada i ima jednak broj učenika i ne izvodi nastavu na daljinu, to netko drugi radi – rekla je.

Kazala je i da treba pitati gradonačelnika Milana Bandića kako vratiti djecu u zagrebačke škole u kojima nema tople vode i higijenskih potrepština.

– Umjesto da se sije panika i šalju se neka pisma koja su nepotrebna treba napraviti plan kako će se učenici vratiti – kazala je ministrica i na opasku da Grad čeka upute ministarstva dodaje:

– Možemo to i tako postaviti. Dobit će jasne upute, ali osnivač osigurava infrastrukturu. Ako postoji potreba da se iz oštećenih osnovnih škola učenici presele u srednje - neka. Gradonačelnik se treba primiti posla i razmisliti o uvjetima u školi, a ne slati neka pisma.

VIDEO Divjak: Ako 11. svibnja ne budemo imali uvjete, prva ću tražiti da odgodimo nastavu u školama

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije