Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 129
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Povučen proračun Slunja

Gradonačelnik ne pristaje na 'rezanje' plaća i reprezentacije

slunj1
Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
27.11.2014.
u 12:55

Mario Medved ispred grupe birača predložio čak 17 amandmana, smatraju da u vrijeme kada se prihodi Grada smanjuju za 34 posto stavke za bruto plaće i doprinose ne smiju rasti

Povlačim proračun za 2015. jer ne mogu pristati na predložene amandmane. I sami ste rekli da je prenapuhan, a vi biste sada nešto drugačije preraspoređivali. Što ću s 20.000 kuna reprezentacije? Nisam ja gradonačelnik koji samo sjedi - poručio je prvi čovjek Slunja Jure Katić nakon što je Mario Medved na sjednici Vijeća ispred grupe birača predložio čak 17 amandmana na proračun u 2015.

Nema ustupaka

Predlažu da se troškovi reprezentacije smanje s 50 na 30.000 kuna, a razlika namijeni Osnovnoj školi Slunj za informatizaciju i uvođenje e-dnevnika. Predložio je i da se bruto plaće u gradskoj upravi smanje za 84.821 kunu.

Ta dva amandmana prihvatila je većina, nakon čega je gradonačelnik povukao proračun koji je trebao iznositi 20,357 milijuna kuna. Međutim, kako se vlastiti prihodi Grada smanjuju za čak 34 posto, vijećnici su ukazali da je realni proračun zapravo 9 milijuna kuna.

– Proračun je znanstvena fantastika kao da ga je radio Steven Spielberg - utvrdila je Katarina Rendulić i tražila da se novac potrošen za reprezentaciju točno precizira kako je trošen po mjesecima.

Na inzistiranje da se plaće zaposlenih u gradskoj upravi smanje, jer bi troškovi sa sadašnji 2,755 milijuna kuna porasli na 2,831 kunu pročelnika za financije Marija Vukošić objasnila je da stvarnog rasta plaća nema nego se koeficijenti množe s radnim stažem pa se ukupna masa povećava.

Osim toga, na posao se vraćaju i četiri djelatnice slunjskog vrtića.

– Ne može se reći da ne štedimo. Štedimo na svim stranama, nema božićnice, regresa, uskrsnice za zaposlenike. Ne može im se sada smanjivati i plaće - dodao je gradonačelnik na šta mu je vijećnik Medved odgovorio da mnogi to već odavno nemaju.

Dovoljno za 'jesti i piti'

Smatra i da je predloženih 20.000 kuna za reprezentaciju sasvim dovoljno za ‘jesti i piti’. Podsjetimo, Slunj iduće godine ne može računati na sredstva komunalne naknade za vojni poligon.

Ukoliko gradonačelnik do kraja godine ne predloži novi proračun, a kako je rekao da ne pristaje na adandmane ili ukoliko se aktualni prijedlog ne usvoji, Slunj dobiva privremeni financijski dokument.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije