Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prezaduženi Metković

Gradonačelnik Metkovića svoju i plaće radnika srezao na minimalac

Božo Petrov
Ivo Čagalj/PIXSELL
19.09.2013.
u 21:22

"S obzirom na iznimno teško stanje gradskih financija i dugovanje od dvije plaće prema gradskim zaposlenicima gradonačelnik je odlučio sebi i svim gradskim zaposlenicima plaću srezati na minimalac", pišu u priopćenju.

Gradonačelnik Metkovića Božo Petrov je sebi i svim gradskim zaposlenicima odlučio plaće srezati na minimalac, uvećan za minuli rad.

U priopćenju koje je potpisao zamjenik gradonačelnika Nikola Grmoja stoji kako će osnovica plaće gradonačelnika biti jednaka osnovici drugih zaposlenika sa visokom stručnom spremom.

\"S obzirom na iznimno teško stanje gradskih financija i dugovanje od dvije plaće prema gradskim zaposlenicima, ali i radi solidarnosti prema 1620 nezaposlenih u gradu Metkoviću, gradonačelnik Božo Petrov odlučio je sebi i svim gradskim zaposlenicima plaću srezati na minimalac uvećan za minuli rad\", stoji u priopćenju te se dodaje da ovom mjerom žele podmiriti zaostale plaće i skupiti novac za EU projekte.

Dug 17,6 milijuna kuna

\"Nakon analize stanja gradskih financija i Proračuna nova gradska Uprava utvrdila je dugovanja prema državi i dobavljačima u iznosu od 17, 6 milijuna kuna. Budući da su realni godišnji prihodi Grada 17 milijuna kuna, dugovanja Grada Metkovića veća su od godišnjih prihoda\", pišu u priopćenju i dodaju kako je bivša gradska uprava proračun prikazivala većim od realnoga, jer su u njemu prikazivali i namjenska sredstva dobivena od Hrvatske.

Iz gradske uprave se nadaju da će i Vlada te Ministarstvo financija prepoznati njihovu odlučnost o ozbiljnost u nastojanju da podmire dugove i srede gradske financije. \"Iz toga razloga smatramo da nam Vlada RH treba pomoći otpisom dugovanja jer su i državne institucije svojim nečinjenjem dopustile da Metković dođe u ovakvu situaciju\", pišu u priopćenju i dodaju da očekuju i da DORH u što kraćem roku riješi kaznene prijave koje je Metković podnio protiv bivšeg gradonačelnika Stipe Gabrića Jamba i gradskih službenika i to na način da podignu optužnicu protiv njih.

>>Želim Metković koji će ponovno biti grad u kakvom sam odrastao

>>Jambo: Petrov može prijavu objesiti mačku o rep!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije