Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Neodrživo

Gradonačelnik Jelić: Za političku promociju više ne trebamo radio!

'07.03.2012., Karlovac - Studio i redakcija Hrvatskog radio Karlovca koji se zbog tuzbi bivseg direktora i duga od preko 600 tisuca kuna nasao pred stecajem. Radio Karlovac u vlasnistvu je grada Karlo
'Kristina Stedul-Fabac/PIXSELL'
01.08.2012.
u 13:01

Prvi čovjek grada najavio da će se problem radija rješavati s vjerovnicima i strateškim partnerima te u dogovoru sa županijom

– U slučaju Radio Karlovca mi održavamo neodrživo. Ako želimo do kraja biti realni, moramo reći da nam je on, kao i Karlovački tjednik, služio za političku promociju i ništa drugo – riječi su gradonačelnik Damira Jelića kojima je komentirao još jednu poslovnu godinu koju je HRK završio s minusom.

 – Sada se možemo propitivati je li to moralno ili ne, no sigurno je da je takav oblik servisa gotov – zaključio je Jelić. Ipak, dodao je kako su se i prilike oko radija promijenile. To je oslikao podatkom da je prije 15-ak godina tvrtka poslovala pozitivno bez ikakvih dotacija, dok danas i uz pomoć iz proračuna veću od milijun kuna ne može stići ni do pozitivne nule.

 Usporedba s Njemačkom

Oslikao je to podatkom da Njemačka i Hrvatska imaju približno isti broj radiopostaja iako je nas tek nešto više od četiri milijuna, a Nijemaca ima čak 20 puta više. Po toj računici, tvrdi Jelić, na prostoru Karlovačke županije ima mjesta samo za 0,9 radiopostaja. Trenutačno ih je u županiji čak pet. Od 1998. HRK je čak 12 godina radio s gubitkom.

Prošle godine minus je iznosio 168.710 kuna. Sada je u blokadi zbog dugova prema bivšem direktoru Dragutinu Pribaniću, a s kratkoročnim obavezama minus iznosi više od četiri milijuna kuna.

Još jednom napominjući da ovakav način funkcioniranja gradskih medija može trajati vrlo kratko, Jelić je najavio rješavanje problema HRK-a u razgovorima s vjerovnicima i strateškim partnerom te konzultacijama sa županijom.

 Brutalna istina

 – Iznenađen sam izjavom o Radio Karlovcu kao poligonu za političku promociju. To je brutalna istina, ali pitam se što se čekalo toliko godina i zašto je gradonačelnik tek sada, godinu prije izbora, dobio naknadnu pamet – komentirao je Josip Benčić, čelnik karlovačke oporbe.

Ključne riječi

Komentara 1

RB
rbanek
11:58 02.08.2012.

Ova je izjava teška, vrlo teška,bar za one koji se bave djelatnošću koju nazivamo novinarstvom...a tu izjavu daje čovjek sa meritorne pozicije...što o tome mislite vi gospodo novinari...imate li odgovore i argmentaciju da kažete:ne to nije istina ...ili bili smoo primorani...od koga i za koga?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije