Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IDEMO NA BAČVICE Ekološka udruga 'Picigin Bačvice' zaustavila devastiranje plaže

Gradonačelnik Ivan Kuret okrenuo je pilu naopako

02.03.2009.
u 16:29

SPLIT – Zanimljive, gotovo čudne stvari događaju se posljednjih dana u gradu i nema nikakve dvojbe da ih treba povezati prije svega sa skorim lokalnim izborima.

Ekološka udruga “Picigin” organizirala je simboličnu akciju vađenja šljunka iz mora na Bačvicama želeći i na taj način izraziti nezadovoljstvo i protest zbog devastiranja legendarne splitske plaže.

Uključio se HDZ
Pozvali su “piciginaši” građane da im se pridruže i daju potporu i, naravno, predstavnike “sedme sile”.

Samo nekoliko sati prije početka akcije iz Gradske organizacije HDZ-a stigla je obavijest medijima da će se akciji vađenja šljunka na Bačvicama priključiti gradonačelnik Ivan Kuret, šefica splitskog HDZ-a i saborska zastupnica Željana Kalaš, zamjenik gradonačelnika Jozo Balić i gradski vijećnici, članovi vladajućega u Splitu HDZ-a.

I doista. Došao je gradonačelnik Kuret na Bačvice i potpuno “okrenuo pilu naopako”.

Javnosti je obznanio da će se svi sporni radovi na Baćama zaustaviti i sve sanirati vraćanjem u prvotno stanje!

Vode računa o plažama
Objasnio je gradonačelnik Ivan Kuret kako je aktualno Poglavarstvo radilo na tome da se počne voditi računa o splitskim plažama kako bi imale kvalitetnu razinu gradskih kupališta.

Za Bačvice se brine tvrtka “Splitska kupališta”, gradsko poduzeće koje je nedavno krenulo u uređivanje plaža. Projekt je navodno imao svu potrebnu dokumentaciju i potrebitu suglasnost ekoloških udruga.

Međutim, ispostavilo se da i nije bilo baš tako.

Gradonačelnik nije stekao dojam da se na Bačvicama radi u skladu s procedurom pa je odlučio zaustaviti radove!

Nekako naglo.

No, neće samo bageri stati. Ivan Kuret izjavio je na Bačvicama da će direktor tvrtke “Splitska kupališta”, koja je obavljala radove zbog kojih su se na noge digli “piciginaši”, biti pozvan na odgovornost.

Zatražit će da se utvrdi je li se prilikom obavljanja radova poštovala predviđena procedura te tražiti reviziju cijelog projekta.

Sam Kuret, premda je član skupštine tvrtke “Splitska kupališta”, ne osjeća se nimalo odgovornim jer Skupština ne donosi nikakve odluke, već samo prihvaća plan rada tvrtke?! Trebao je to davno obznaniti.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije