Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Petar Krmpotić

Gradonačelnik Gospića pod istragom zbog zlouporabe položaja na ličkom veleučilištu

25.10.2014.
u 11:51

Za počinjenje kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti te poticanja na zlouporabu položaja i ovlasti terete se četiri osobe na čelu sa gradonačelnikom Gospića Petrom Krmpotićem (46)

Sredinom srpnja ličko-senjska policija je podnijela kaznene prijave protiv četiri osobe zbog sumnje u zlouporabu položaja i ovlasti na gospićkom Veleučilištu Nikola Tesla, a Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu donijelo je rješenje o provođenju istrage. Za počinjenje kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti te poticanja na zlouporabu položaja i ovlasti terete se četiri osobe na čelu sa gradonačelnikom Gospića Petrom Krmpotićem (46). Kako navode u priopćenju, osnovano se sumnja da su od 29. prosinca 2011. do ožujka 2013. godine, s namjerom pribavljanja nepripadne imovinske koristi, na 22. sjednici upravnoga vijeća Veleučilišta, donijeli odluku o plaći dekana koji je u to vrijeme bio Branislav Šutić (47).

Od prvookrivljenog Petra Krmpotića, u to vrijeme predsjednika upravnog vijeća te od trećeokrivljenog Mehmeda Alijagića (62), člana upravnog vijeća i prodekana za financije i četvrtookrivljene Slavice Netahli (38) kao članica upravnog vijeća i voditeljice odjela financijsko-računovodstvenih poslova, drugookrivljeni Šutić je zatražio da se donese odluka kojom se njemu odobrava isplata razlike do pune plaće dekana. Šutić kao tada aktualni ravnatelj Nacionalnoga parka Plitvička jezera nije smio primati puni iznos plaće s Veleučilišta već samo 20 posto, dok je za posao ravnatelja primao 80 posto plaće. Nalazio se u kumulativnom radnom odnosu, no ipak mu se isplaćivao stopostotni iznos plaće dekana u iznosu od oko 22 tisuće kuna bruto mjesečno, navodi ŽDO Karlovac.

Drugookrivljenog Branislava Šutića stoga se sumnjiči da je na štetu Veleučilišta Nikola Tesla u Gospiću pribavio imovinsku korist u točno neutvrđenom iznosu, a koji je svakako veći od 60 tisuća kuna, navodi se u priopćenju.

>> Ličko-senjski župan i gradonačelnik Gospića ljuti na Jovanovića

Komentara 19

BI
binki
12:45 25.10.2014.

Pa naravno da je HDZovac. čudno ???'?

SE
sestrićna
12:56 25.10.2014.

i dalje se partija preko pravosuđa obračunava s političkim protivnicima..nije ni čudno kad se zna da je 90 % partisjkih sudaca do 90 god i sad aktivno..članica eu :)))

Avatar sjeverozapad
sjeverozapad
12:32 25.10.2014.

Iz koje je stranke?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije