Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Slavko Gračan cenzur

Gradonačelnik Đurđevca: Pederi više neće pisati na forumu

'djurdjevac_nnn_pod_230112'
Foto: ''
1/3
24.01.2012.
u 13:57

– Neću dopustiti da gradsku politiku non-stop kroje besposličari koji nemaju pametnijeg posla – objasnio je SDP-ovac

Građani Đurđevca, grada najpoznatijeg po lukavoj obrani od turske opsade u 16. stoljeću, jučer su ostali bez dijela svog slobodarskog identiteta. Njihov gradonačelnik Slavko Gračan (SDP) zabranio im je komentiranje aktualnih zbivanja na forumu gradskih internetskih stranica (www.djurdjevac.hr).

Rečeno – učinjeno

U nimalo demokratskoj maniri, Gračan je forum ugasio zbog toga što su Đurđevčani na njemu plasirali informacije koje se njemu nisu sviđale. Konkretan povod bila je forumaška objava o tome da je ravnateljica đurđevačkog vrtića uhvaćena u krađi kozmetike u koprivničkome trgovačkom centru.

Gračan je lokalnim medijima koji su se zainteresirali za tu priču kazao da nema službenih informacija o tome nemilom događaju te kako nema namjeru zatražiti ravnateljičinu smjenu.

Ujedno je najavio da će ugasiti forum na gradskim službenim stranicama, a kao razlog je naveo "da mu je dosta da pet pedera i tri nezadovoljene žene non-stop kroje politiku grada". Što je najavio, to je i učinio – forum jučer više nije bio aktivan.

Nisam znao...

Osim što je cenzurirao glas javnosti i to garnirao šovinističkim istupom, koji je uvredljiv za homoseksualnu populaciju i za ženski rod, Gračan se doveo u nezavidnu političku situaciju. Darko Ledinski, šef SDP-a Koprivničko-križevačke županije, jučer je kazao da će o postupku đurđevačkog gradonačelnika ovaj tjedan raspravljati gradski i županijski odbori SDP-a.

– Ako je njegova izjava vjerodostojno prenesena, onda je ona u dubokoj suprotnosti sa socijaldemokratskim načelima jer SDP zagovara pravo na različitost te se zalaže za punu toleranciju. Usto, zabrana foruma neprihvatljiva je jer se SDP zalaže za pravo na javnu riječ i protiv je cenzure – rekao je Ledinski.

Dometnuo je da će razgovarati sa stranačkim kolegom, a u slučaju da se pokaže teško kršenje načela socijaldemokracije, nisu isključene rigorozne sankcije, pa i isključenje iz stranke.

Gračan u ponedjeljak nije zanijekao sadržaj svoje izjave o "pederima i nezadovoljenim ženama", ali je kazao da nije znao da će izići u javnost.

– Novinarka me nazvala kad sam bio u prometnoj gužvi kod zagrebačkog autobusnog kolodvora, doista nisam mislio tako kao što je ispalo. Ako sam, ipak, bilo koga uvrijedio, ispričavam se – rekao je đurđevački gradonačelnik.

Nalog za gašenje foruma na gradskim internetskim stranicama ne namjerava povući.

– Ne treba nam taj način komunikacije. Na tome forumu dosad nije bilo nijednog pametnog prijedloga. Uvijek se javlja istih pet besposličara koji, valjda, nemaju pametnijeg posla. Svi znaju o kome se radi – ustvrdio je Gračan, ali nije želio konkretizirati imena.

 

Komentara 21

OT
on_the_fly
14:38 24.01.2012.

Sutra stiže odgovor: Kontra udara, Iskorak potvrđuje a Babe zaključuju

Avatar stravaxx
stravaxx
14:42 24.01.2012.

bravo gradonačelniče. kad bi tako stvari uredili i u cijeloj hrvatskoj bilo bi za čas idealno živjeti...

Avatar stravaxx
stravaxx
14:42 24.01.2012.

a gosponu šlabeku bi bilo bolje da ne prepisuje iz podravskog lista....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije