Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 28
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
oštećeno stotine objekata

Gradonačelnica Siska: Večeras smo sve ljude bez smještaja stavili u školske dvorane

Foto: Slaven Branislav Babic/PIXSELL
1/54
29.12.2020.
u 21:53

U dvoranama je trenutno 90 ljudi, dobivaju hranu i piće i deke, rekla je Kristina Ikić Baniček

Oštećenja velika u Sisku pretrpjela je i Glazbena škola Fran Lhotka, Željeznički kolodvor Sisak, Dječji dom Vrbina odakle su djeca morala biti iseljena, Gradska vijećnica, zgrada županijske uprave, katedrala sv. Križa i obližnji župni dvor. Stradalo je na stotine stambenih objekata.

"Hvala svima koji nudite pomoć, sutra ćemo otvoriti i objaviti poseban račun za pomoć. Večeras smo sve ljude bez smještaja stavili u školske dvorane. Kreveti iz robnih zaliha kasne, pa se snalazimo kako možemo, do ponoći bi trebali imati 200 kreveta.

Sve vas koji nudite pomoć u građevinskim vozilima, opremi, odjeći i sl. molim za strpljenje da sagledamo sutra tijekom dana stvarne potrebe. Danas je prioritet bio da Grad ima struju, vodu, grijanje i da ljude smjestimo na toplo i nahranimo. Prometnice smo uglavnom očistili, sutra nastavljamo.

1/64

U dvoranama je trenutno 90 ljudi, dobivaju hranu i piće i deke. Svu pomoć u krevetima, dekama, vodi i suhoj hrani stavljamo u Vatrogasnu 1 gdje nam je Gradski stožer. Siščanke i Siščani, prebrodit ćemo i ovo zajedno.", poručila je u utorak navečer sisačka gradonačelnica Kristina Ikić Baniček.

Vrtići u Sisku neće raditi dok se ne pregledaju svi objekti i potvrdi njihova sigurnost za korištenje.

VIDEO Hokejaši na Velesajmu prikupljaju pomoć za Petrinju i Sisak

Komentara 2

MA
Mandekic
23:42 29.12.2020.

Ljudi su se mogli smijestiti i u hotele ne vijerujem da su puni u Sisku ili Velikoj Gorici.

IM
Immanuell
06:27 30.12.2020.

Hoteli su baš u krajnjoj nuždi. To treba dogovoriti s vlasnicima. Nije to baš tako jednostavno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije