Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 136
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Udruga Mi

Gradnju budućeg Centra za djecu pomogli s 500.000 kuna

koncert
Duško Mirković/Pixsell
07.12.2010.
u 16:30

Koncertom i telefonskim pozivima građani su poduprli gradnju Centra za rehabilitaciju i fizikalnu terapiju 113 djece s posebnim potrebama u Požegi

Humanitarnom akcijom i koncertom “Hoćemo i mi svoj centar” prikupili smo 660.535,24 kune, a nakon plaćanja neophodnih troškova ostalo nam je 541,148,09 kuna – zadovoljno je kazala Snježana Marić, stručna suradnica Udruge MI

Od ulaznica za koncert, dodala je, prikupljeno je gotovo 60.000 kuna, a od telefonskih poziva, kojih je bilo čak 78.536, prikupljeno je 392.680 kuna. Osim toga brojni sponzori i donatori uplatili su još 207.875 kuna. Iako je za završetak Centra za rehabilitaciju i fizikalnu terapiju 113 djece s posebnim potrebama potrebno 1,2 milijuna kuna udruga će s dobivenim novcem početi opremati zgradu kako bi se u njoj što prije počela provoditi terapija.

– S prikupljanjem novca nastavit ćemo kroz različite akcije – najavila je Anita Pedić, predsjednica Udruge MI. Iduće godine, dodala je, počet će i pružanje skrbi djeci u vidu dnevnog boravka za što su dobivene sve potrebne dozvole te se očekuje da se uskoro potpiše i ugovor s Ministarstvom zdravstva. Tijekom boravka djeca će dobiti i potrebnu medicinsku skrb, odnosno fizikalnu terapiju i medicinsku rehabilitaciju. Nakon što se opremi zgrada udruga planira nabaviti i specijalno vozilo za prijevoz djece.

– Uredit ćemo okoliš, izgraditi prostor za hipoterapiju te za pružanje usluga didaktičke i senzoričko-integracijske terapije. Kada centar bude gotov, olakšat će život roditelja i njihove djece jer na našem području nema specijalizirane ustanove za fizikalnu terapiju djece s posebnim potrebama – zaključila je A. Pedić.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije