Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 88
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KUPANJE I ZIMA Država je odobrila dodatnih deset milijuna kuna potrebnih za gradnju

Gradnja zimskog bazena u Korčuli počinje 2009. godine

10.11.2008.
u 15:24

KORČULA – Točno godinu dana nakon potpisivanja osnovnog sporazuma o sufinanciranju gradnje zimskoga bazena u Korčuli potpisan je novi dodatak tom sporazumu kojim su, nadaju se Korčulani, konačno otklonjene sve prepreke početku njegove gradnje.

Sufinanciranje
– Osnovni sporazum, potpisan prošle godine, predviđao je vrijednost radova od 25 milijuna kuna, no prema provedenom natječaju za izvođenje radova najpovoljnija ponuda znatno je probila tu vrijednost – rekao je državni tajnik za more Branko Bačić.

Dodao je kako je natječaj poništen, izmijenjena projektna dokumentacija i smanjeni troškovi gradnje.

– Hrvatska Vlada je krajem listopada dala suglasnost novom projektu odobrivši dodatna sredstva i dinamiku sufinanciranja iz državnog proračuna za 2009. i 2010. godinu. Gradnju bazena u Korčuli, vrijednu 40 milijuna kuna, dvije godine financirat će Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture sa 27, Grad Korčula s devet i Županija s

četiri milijuna kuna. Odmah će se raspisati novi natječaj kako bi gradnja počela u prvoj polovini 2009. godine – kazao je Branko Bačić.

Unatoč crnim slutnjama Korčulana, otklonjena je tako i najveća prepreka gradnji – novac, odnosno dodatnih deset milijuna državnih kuna.

Koliko Korčulanima znači zatvoreni bazen, govori i to što su, uz izdašnu potporu države bez koje se zasigurno ne bi gradio, potpisom aneksa ugovora preuzeli i ogromnu obvezu na sebe.

Najviše novca
Županija je, naime, odbila sudjelovati u financiranju izvan osnovnog ugovora pa je Gradsko poglavarstvo preuzelo i napravilo razliku udvostručivši svoju obvezu financiranja na devet milijuna kuna!

Uz osigurano zemljište vrijedno 1,5 milijun kuna i pola milijuna troškova projektne dokumentacije, Grad Korčula se obvezao još izgraditi i cjelokupnu infrastrukturu vrijednu četiri milijuna kuna te pola milijuna kuna za iseljenje obitelji koja živi na zemljištu.

Jasno je da je riječ o dosad najvećem iznosu koji će Korčula izdvojiti za neki objekt, odnosno krupnom zalogaju koji neće tako lako progutati skromni korčulanski gradski proračun.



Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije