Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 19
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nova uhićenja

Građanska akcija: Brutalno nas privode na Jankomiru

policija (1)
Foto: Građanska akcija
1/4
19.05.2012.
u 16:38

Aktivisti su navodno uhićeni zbog transparenta \'Kazna za \'Free Tibet\'\' i privedeni u 2. policijsku postaju Črnomerec

Nakon što je aktivist Građanske akcije jučer uhićen jer je na Markovom trgu za dolaska visokog kineskog izaslanstva vikao "Oslobodite Tibet", u Građanskoj akciji tvrde kako su njihovi članovi uhićeni danas nakon što su se s transparentom "Kazna za 'Free Tibet'" okupili kod zgrade Končara na zagrebačkom Jankomiru kako bi ga razvili za prolaska kineske delegacije. Navodno su otpremljeni u 2. policijsku postaju u Črnomercu, u kojoj nam nisu htjeli ni potvrditi ni demantirati ove informacije.

"10 članova Građanske kcije je zadržano i lišeno slobode (ne smiju se kretati). 30-tak policajaca je opkolilo grupu kod Končara na Jankomiru. Opkolila ih je interventna policija. Dovoze marice i trpaju ih unutra", javlja Građanska akcija, dodajući kako se radi o "brutalnom kršenju prava na javni govor".

U udruzi tvrde i kako je jučer uhićeni aktivist cijeli jučerašnji dan proveo u pritvoru u jedinici za zadržavanje na zagrebačkim Oranicama, da bi tek danas ujutro bio sproveden pred sutkinju koja ga je pustila da se brani sa slobode.

Kako tvrde aktivisti, pritvorenik je nekoliko sati čekao na davanje iskaza, u Prvoj policijskoj postaji ostao je sve do 19 sati, a tek u 19.30 sati stigao je na Oranice.

"Na naše upite preko telefona zašto već nije na Oranicama te zašto ga toliko dugo drže u postaji pa čak i je li uopće u postaji nitko nam nije znao odgovoriti. Pritvorenik se jednostavno izgubio i nitko nam nije znao reći gdje je. Na Oranicama ga nema a u policijskoj postaji ne znaju je li još uvijek kod njih", izvijestila je Građanska akcija.

Ključne riječi

Komentara 32

CH
chemica
17:05 19.05.2012.

Kineske milijarde su ipak važnije od nekakve tamo...\"demokracije\".

LO
lojtra1
17:36 19.05.2012.

19.05.2012. u 17:05h chemica je napisao/la: --- Ništa nije važnije od SLOBODE!

DO
dobravečerhr
12:55 20.05.2012.

Kak su u nekim slučajevima laki na pendreku... Ma fućka se njima velikim demokratima, dapaće \"socijaldemokratima\" za ljudska prava. Svejedno im je da li se radi o pravima ljudi iz Tibeta ili Pučišća na Braču... Trebali su na transparent napisati:ti: Free *** Tibet! Takav transparent bi imal šanse...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije