Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 64
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Građani pomažu Leoni, J. Kosor obećala pomoć

22.05.2009.
u 18:36

Roditeljima trogodišnje Leone Zajšek, djevojčice koja boluje od teške i vrlo rijetke juvenilne mijelomonocitne leukemije, jučer su cijeli dan stizali pozivi, riječi podrške, na račun su stizale uplate, davao je tko koliko može, no najvažniji odgovor, onaj iz HZZO-a, kojemu su se obratili s molbom za liječenje u inozemstvu, još čekaju.

Pomozimo: Trogodišnja Leona želi živjeti

Iz HZZO-a kažu da još nisu primili mišljenja konzultanata, no dodaju da je Leona od jučer pod hitno stavljena na prvo mjesto liste za transplantaciju u KBC-u Zagreb.

– Nije sve u transplantaciji. Znamo da se ovdje može presaditi koštana srž. Riječ je o veoma rijetkoj bolesti i naši liječnici nemaju iskustva s liječenjem. Vjerujte, ja bih bila najsretnija da Leona ima “običnu” leukemiju i da leži u Klaićevoj – očajna je majka Daniela.

– Kod nas nisu mogli odrediti ni podtip bolesti, pa kako će je liječiti? Leonina je liječnica poslala pismo HZZO-u u kojem apelira da hitno donesu odluku te piše da klinička bolnica u Freiburgu ima najveće iskustvo – kaže majka te dodaje da je pomoć tražila i od potpredsjednice Vlade Jadranke Kosor, Milana Bandića i Željka Keruma.

- Potpredsjednica Jadranka Kosor zna za malu Leonu i napravit će sve da pomogne. Prvo će kontaktirati s ravnateljem HZZO-a, kazala je sinoć Martina Banić, glasnogovornica J. Kosor. Napomenula je kako je J. Kosor senzibilizirana za probleme malih onkoloških pacijenata te da će se javiti Leoninim roditeljima čim odluči kako im najbolje pomoći.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije