Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 193
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Što jedemo i pijemo?
Povratak na članak

Građani pitaju ima li toksina i u jogurtu, vrhnju, svježem mlijeku

Zavod za javno zdravstvo: Meso životinja koje su jele hranu zagađenu aflatoksinom nije opasno, ali može ga biti u grožđicama, vinu, kikirikiju, kavi...

Komentari 9

K1
k1milica
12:23 21.02.2013.

da sustav funkcionira a funkcija je trovanje gradjana

VL
MI
miran
12:32 21.02.2013.

Ovo samo pokazuje koliko su drzavni aparati svih novonastalih drzava neozbiljni i nedorasli poslu zbog kojeg su inace ratovali.... vodjenju vlastitih drzava. Odavno bi zbog ovakovog obima trovanja vlastitog naroda cio Balkan trebao ostati bez Vlada a dobar dio vlasti bi trebao zavrsiti iza brave. Jos se u rujnu znalo za "zarazeni kukuruz" pa, posto se kao takav nije mogao prodati, zavrsio je kao stocna hrana. Nije u pitanju samo mljeko, vec i mljecni proizvodi, meso .... uzas i kriminal sa najvise razine.

VL
CH
chemica
12:44 21.02.2013.

Evo, ja sam maksimalno reducirao konzumaciju mliječnih proizvoda. Tu i tamo po čašu Todorićeva mlijeka koje je navodno u redu, jogurtić ne više svaki dan već jednom tjedno...Crkni od gladi prokleta mafijo. Mogu ja piti i čaj za doručak. Preporučio bih i vama ostalima isto. Neka gamad plati. To da Dukat i Vindija nisu mogli osposobiti vlastite laboratorije za kontrolu je prokleta LAŽ. Trovali su nas GODINAMA! Zbog par stotina tisuća kuna koje su silom odlučili uštedjeti na zdravlju potrošača, sada imaju štetu od nekoliko desetaka milijuna kuna zbog pada prodaje. Neka propadnu, što se mene tiče, jer će se posljedice ovakvog višegodišnjeg unosa povišenih razina aflatoksina u organizam vidjeti tek za nekoliko godina kada se poveća broj oboljelih od raka jetre. Najopasnijeg od svih. Liječnici će tada biti iskreno "iznenađeni", ali mi pametni ćemo znati uzrok. Nismo amebe pa se sjećamo. Bogami, dobar je ovaj čaj od borovnice. Staviš malo meda pa nema zdravijeg napitka.

VL
OB
-obrisani-
12:51 21.02.2013.

Uvoz smeća donosi uvozniku bogatstvo, a državi dobit. Tko nam je bio i tko nam je na vlasti, sve poštenjačine koje isključivo rade za jednu plaču. Liječnici vladajući političari, kojima je na poslijednje mjesto zdravlje građana.

VL
DU
Deleted user
13:20 21.02.2013.

postavlja se pitanje sto je s djecijom hranom na bazi mlijeka koja se nalazi takodje na policama ducana

VL
IM
Immanuell
13:29 21.02.2013.

Kad laik o nečemu prihvati senzacionalizam, tada nastaju komentari poput onih na ovom ili drugim portalima. Džabe što se sto puta ponovilo kako "aflatoksina ima u nekim uzorcima minorno preko granice, da to ne utječe na organizam više nego onaj mikrogram manje a u granicama je, da nema značajne fiziološke razlike u reakciji organizma kad u uzorku mlijeka konzumira 0,05 jedinica, što je dozvoljena količinska granica i 0,053 jedinice što je nedozvoljena količina, ali je povrijeđena odredba pravilnika" itd., itd. , itd.... Badava objašnjavanje, narod i dalje "truju, truju, otrovano, otrovano".....

VL
IM
Immanuell
13:30 21.02.2013.

Najbolje je što polovina naroda, to je ona polupismena, uopće matematički sebi ne može predstaviti što znači u promjeni količine 0,05 nečega komparirano sa 0,053 tog istog..... I ajmo, udri po starom, "truju, truju, otrovano, otrovano", oni su čuli da je to neko kazo i svi u glas ko ovcfe..... Kao da cijeli život ne konzumiraju to mlijeko i prerađevine, kao da još uvijek nisu živi i zdravi, kao da je nekad bilo stočne hrane bez iole plijesni, kao da je opet otkrivena Amerika.... Užas jedan za čitanje i slušanje. Danas moram po karton od 12L mlijeka, pijemo u obitelji ono od 2,8% ml. masti od Megglea, i opet ću ga kupiti, najbolje mi je, iako su rekli da je "otrovanoooo".....

VL
KL
klek88
13:32 21.02.2013.

Sva hrana koja je pokvarena od plijesni je štetna za ljude i životinje ,kava ako poprimi plijesan naravno da je štetna kao i sva druga hrana to odmah treba ukloniti iz prehrane.

VL
CH
chemica
13:51 21.02.2013.

Meggleov uzorak je toksičan čak jer sadrži ŠEST PUTA više otrova od dozvoljenog. Što na to Meggle ima za reći? E pa oni se nadaju da će se u budućnosti kontrola malo poboljšati i izjeo vuk magare. Nije njihov problem,, već problem države. Sviju nas! Tako rezonira firma koja je na tržište plasirala proizvod štetan po zdravlje. U Zapadnoj Evropi bi ih isti tren zatvorili, a ovdje čak ni novčanu kaznu nisu popili. Jer je "kriva" država koja ih nije kontrolirala. Ajme logike...Zato, nikad više MEGGLE.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.