Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ljudi u plavom

Građani će policiji biti najbolji partneri u borbi s kriminalom

policija
Kristina Štedul Fabac/Pixsell
02.10.2012.
u 12:19

Za sudjelovanje u mirovnim misijama odlikovani su Božena Vojak i Vedran Žgela, zahvalnice su dobili Slavica Radman, Ivan Sviličić te Marija Pintar

Uz mnogobrojne goste i uzvanike, članove obitelji poginulih i nestalih, kolege iz susjedne Slovenije te Bosne i Hercegovine, u prostorima PU karlovačke i interventne jedinice policije u Sisku svečano je nizom događanja obilježen Dan policije.

Načelnik PU karlovačke Tomislav Kotić rekao je da je temelj dobrih rezultata policije kvalitetan i stručan policajac. Zato će inzistirati na opremanju i kontinuiranom educiranju svih policijskih službenika. Očekuje i intenzivnu suradnju s građanima.

 Prevencijom do rezultata

 – Nizom preventivnih akcija uspostavljamo kontakte sa zajednicom i na taj način dolazimo do iznimno pozitivnih rezultata. Ubuduće ćemo još intenzivnije raditi na približavanju građanima jer će tako policija u njima dobiti najbolje partnere za suzbijanje kriminaliteta – najavio je Kotić.

 Pozitivnim trendovima bio je zadovoljan i njegov kolega u Sisku Marko Rašić.

 – Osjećaji u povodu našeg dana su nam podijeljeni. S jedne strane slavimo blagdan i dobre rezultate, ali se istodobno sjećamo i odajemo počast našim poginulim kolegama. U Domovinskom ratu poginula su 92 redarstvenika iz naše Policijske uprave, šestero ih je nestalo i još ih tražimo, a petero je smrtno stradalo za obavljanja svoje dužnosti. Moram napomenuti da posljednjih godina ostvarujemo pozitivne trendove u svim segmentima našeg djelovanja, što znači da je razina sigurnosti naših građana sve veća – poručio je načelnik PU sisačko-moslavačke Marko Rašić. Dan policije prilika je i za dodjelu nagrada.

 Za iznimne rezultate pohvaljeni su odsjeci za kriminalitet droga i općeg kriminaliteta PU karlovačke, a zahvalnica za dobru suradnju predana je gradu Slunju.

 Zahvalnice građanima

Karlovačka policija predala je zahvalnice i Slavici Radman, Ivanu Sviličiću te Mariju Pintaru. Riječ je o građanima koji su pomogli policiji jer su sami uhvatili počinitelje kaznenih djela. Pohvaljeni su i Božena Vojak i Vedran Žgela koje je predsjednik Josipović odlikovao Redom hrvatskog pletera za sudjelovanje u mirovnim misijama

 U okviru Dana policije na sisačkoj šetnici uz Kupu pripadnici interventne jedinice trebali su izvesti pokaznu vježbu uz popratne sadržaje, ali je zbog kiše vježba morala biti otkazana. U Karlovcu se program proslave nastavio sudjelovanjem policije na Sajmu udruga.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije