Naslovnica Vijesti Hrvatska

Gradište gradi kanalizaciju novcem iz EU fondova

Projekt je započeo u jesen prošle godine, a do početka kolovoza, kada će radovi i službeno završiti, gotovo svi stanovnici Gradišta dobit će mogućnost priključenja na kanalizaciju.
09. svibnja 2013. u 08:16 0 komentara 10 prikaza
Kanalizacija

Nisu baš brojne jedinice lokalne samouprave u Slavoniji koje se mogu pohvaliti kako koriste sredstva EU fondova za izgradnju infrastrukture, ali zahvaljujući upravo tim sredstvima u općini Gradište u tijeku su radovi na izgradnji kanalizacije. Projekt je započeo u jesen prošle godine, a do početka kolovoza, kada će radovi i službeno završiti, gotovo svi stanovnici Gradišta dobit će mogućnost priključenja na kanalizaciju.

- Sami nismo mogli snositi troškove projekta pa smo priliku vidjeli u sredstvima EU pa smo angažirali agenciju koja nam je izradila svu potrebnu dokumentaciju i kandidirali se za novac iz IPARD programa. Dobili smo milijun eura bespovratno i to je zaista rijetkost da jedna mala općina kao što smo mi, dobije taj iznos - kaže načenik općine Gradište, Srećko Papac dodajući kako su novac za ovaj projekt dobili od Europske investicijske banke i Hrvatskih voda. Ovaj milijun nije prvi novac koji je općina Gradište dobila od EU. Za izgradnju poduzetničke zone dobili su milijun eura iz programa CARDS i nepovratni milijun za poboljšanje i razvoj ruralne infrastrukture unutar IPARD programa.

>>Zahvaljujući IPARD-u općina Jakšić proračun povećala tri puta

VISERA
EU FONDOVI
Inovacije: Radimo na razvoju robota koji će mnoge poštedjeti zamornog pretipkavanja podataka
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.