Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZVORNIK

Gradi se džamija srušena 1992. godine

26.03.2009.
u 12:34

U Divčićima pokraj Zvornika započelo je razmještanje pravoslavne crkve, koja je izgrađena na temeljima porušene džamije ratne 1992. godine.

Na mjestu gdje je bila džamija, 1996. godine sagrađena je pravoslavna crkva, a nakon godina pregovora članovi islamske i pravoslavne zajednice dogovorili su se i premještanju crkve na drugu lokaciju.

Muslimanska zajednica u Zvorniku koji se nalazi u Republici Srpskoj, izrazilo je zadovoljstvo što je nakon 13 godina donesena odluka o obnovi džamiji koji su srušili vojnici bosanskih Srba i pritom ubili više od 900 muslimasnkih civila.

Ova akcija pokrenuta je mjesec dana nakon što je iz Banja Luke stigla naredba da se isplati islamskoj zajednici oko 42 milijuna dolara zbog vjerskih objekata uništenh u ratu. Islamska zajednica smatra da je ova odluka od povijesne važnosti te da ja korak prema

Do prije nekoliko godina demontaža crkve bila je nemoguća misija, međutim i ovaj mali korak pokazuje da se u ovaj kutak Europe vraća mir, makar ga prisilno provodili političari, a ne do nedavno sukobljene strane.

(mKm)

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije