Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 103
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Treći pokušaj

Prihvaćena jamčevina za Ivu Sanadera, USKOK najavio žalbu

Ivo Sanader
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
27.10.2015.
u 12:22

To ne znači da će Sanader automatski izaći iz Remetinca jer je USKOK najavio da će se na tu odluku žaliti

Izvanraspravno vijeće prihvatilo je treću jamčevinu koju je ponudila obrana Ive Sanadera. No to ne znači da će Sanader automatski izaći iz Remetinca jer je USKOK najavio da će se na tu odluku žaliti, a o žalbi će odlučivati Vrhovni sud. USKOK-u je sporna procjena nekretnine u Kozarčevoj, za koju smatraju da je precijenjena te nekretnina Luke Bebića koja nema uporabnu dozvolu.

U ranijim slučajevima Sanaderovih jamčevina, Izvanraspravno vijeće je bilo odbilo stan Mirjane Sanader u Kozarčevoj dva puta te kuću njegovog odvjetnika Gorana Suića jer ta kuća nije imala potrebnu dozvole uključujući i uporabnu dozvolu.

Izvanraspravno vijeće će vjerojatno tijekom sutrašnjeg dana sa suda otpraviti pisani otpravak rješenja, a nakon što to rješenje primi, USKOK ima rok od tri dana da se žali. Vrhovni sud pak nije vezan rokovima za odlučivanje, a Sanader iz Remetinca može izaći tek kad riješenje postane pravomoćno i kad sud upiše hipoteku na šest ponuđenih nekretnina kojim Sanader jamči svoju obranu sa slobode. 

>> Je li jamstvo za Sanadera ispravno, odlučivat će vještaci

Komentara 80

DU
Deleted user
12:31 27.10.2015.

Fala Bogu! Želim da čeka suđenje doma na svoj račun, a ne na moj, iz budžeta je jeo, s..o i brisao g....u. Nek to radi doma naračun svoje obitelji, a ne moje.

EN
enigma898
12:39 27.10.2015.

Ne podržavam HDZ, ali sasvim slučajno Sanader će biti pušten u tijeku predizborne kampanje... kažu neovisno pravosuđe i trodioba vlasti... how yes no

Avatar million
million
11:16 27.10.2015.

Talijansko pravosuđe poslalo je europski uhidbeni nalog za Antu Josipovića, oca bivšeg predsjednika RH i nekadašnjeg visokog dužnosnika SKH, političkog tijela partije koje je donosilo političke odluke o likvidacijama hrvatskih emigranata. Nalog se odnosi na njegovu ulogu pri donošenju odluke o likvidaciji obitelji Ševo u Italiji. Europski uhidbeni nalog, jedinstveni uhidbeni mehanizam za cijelo područje EU-a, točnije svih 28 zemalja članica, već je neko vrijeme u Zagrebu. Poslalo ga je talijansko pravosuđe i to ne za bilo koga, već za Antu Josipovića, oca bivšeg predsjednika RH i nekadašnjeg visokog dužnosnika SKH, političkog tijela partije koje je donosilo političke odluke o likvidacijama hrvatskih emigranata, koje su potom ”amenovane” u Beogradu, a odobravao bi ih osobno Josip Broz Tito. Nalog se odnosi na ulogu Ante Josipovića pri donošenju odluke o likvidaciji obitelji Ševo u Italiji.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije