Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nesređeni računi

Građevinski poduzetnik usred grada istukao ženu

Anka Manestar
Foto: Goran Kovačić/Pixsell
1/3
07.08.2014.
u 20:00

Ma babi je dosadno, bolesna je, ona je išla na mene, zadržao sam je rukama, odgurnuo i tu je malo zateturala – kazao je poduzetnik

 - Dok sam prolazila središtem Bakra, automobilom me je presreo Matijević, počeo vrijeđati, psovati. Zamolila sam ga da prestane, a onda je iskočio iz auta i krenuo me čupati za kosu, šamarati, udarati šakama. Pala sam na pod, a on je nastavio – prepričala nam je Anka Manestar incident koji se dogodio 26. srpnja u središtu Bakra. Zbog ovog uličnog sukoba intervenirala je policija, a Manestar je završila na Hitnoj.

Proziva Matu Matijevića, građevinskog poduzetnika iz Bakra koji joj je, kako tvrdi, ostao dužan nakon nedovršenih građevinskih radova. Naime, prije nekoliko godina angažirala ga je za radove u svome stanu.

- Njegovi su radnici radili na ploči, u pitanju je bilo kvadrat i pol površine, ali ih nisu dovršili. Matijević mi je kazao kako nema zidara na raspolaganju. Platila sam koliko je tražio, 1.300 eura. Kako mu je manjkalo ljudi, dogovorili smo se da ja nađem zidara koji će dovršiti posao, a on će platiti troškove. Budući sam angažirala nećakinju koja se bavi građevinom, nisam od njega tražila da mi podmiri "ruke", već račune za naknadno potrošeni materijal. Radilo se o 3.800 kuna. Moja je mirovina mala, to su za mene veliki novci. Otada je prošlo pet godina, a troškove nije podmirio. Njegova mi je tajnica poručila "što se Matijevića tiče, vi se slobodni", a ja sam joj odgovorila – što se mene tiče, on je privremeno slobodan – objašnjava Manestar.

Govori kako ga je nebrojeno puta zvala telefonom, ali bez uspjeha. No ono što je, čini se, prelilo čašu, bilo je njezino javljanje u HTV-ovu emisiju "Što vas žulja?" i radio emisiju "Tužibaba" gdje se požalila na Matijevićevo ponašanje. Usto, prijavila ga je na poreznu inspekciju, dok ga je njezin susjed, koji je privremeno radio kod Matijevića, odlučio prijaviti inspekciji rada zbog rada na crno.

Nakon toga uslijedio je napad na ulici, o tome postoje i svjedoci koji su, nakon iskaza datog policiji, promjenili priču. Tvrde kako ništa nisu vidjeli, premda se napad na ženu dogodio u popodnevnim satima, ispred mjesnog kafića. Jedini koji je posvjedočio o incidentu je Goran Vidović. Napominje kako se Matijević toga dana navečer hvalio kako je tukao Anku Manestar i drži da policija nije korektno obavila očevid. Vijest o incidentu u Bakru na službenim stranicama PU primorsko-goranske nije objavljena, uz obrazloženje da se radilo tek o tek narušavanju javnog reda i mira. Manestar i za to ima objašnjenje, tvrdi da se radi o lokalnom moćniku, "bakarskom šerifu".

Pokazuje policijski zapis od 26. srpnja i liječnički nalaz i puna sumnje pita – zašto još uvijek čeka na policijski izvještaj i hoće li joj, unatoč svjedocima, pripisati da je ona izazvala sukob. Matijeviću je određena privremena mjera približavanja, koja je u međuvremena istekla. - Problem se ne rješava šakama, i on se mogao javiti u emisiju i odgovoriti na moje prozivke. Mogao je predati tužbu, baš kao što ću ja protiv njega pokrenuti privatnu tužbu. Ja se njega ne bojim, kao što sam dosada hodala Brakom, tako ću i odsada – govori Manestar. Prozvani Matijević njezine tvrdnje opovrgava.

- Ma babi je dosadno, bolesna je, ona je išla na mene, zadržao sam je rukama, odgurnuo i tu je malo zateturala – kazao je.

Ključne riječi

Komentara 4

RA
Rangostar
07:52 08.08.2014.

Joooj, obožavam ovkve naslove ali zar nebi bilo uvjerljivije da se još dodalo ' istukao ženu i poslje otišo sa jaranom na pivo'. Mislim,šta je bitno u tekstu,da je istukao ženu ili da je čovjek gradjevinski poduzetnik ? Malo sam zbunjen !

Avatar jigaboo
jigaboo
20:56 07.08.2014.

I sto sad. pa nije je udario svicarac u svicarskoj nego balkanac na balkanu. to je tu normalno. bila bi vijest da je nije udario

Avatar mali322
mali322
07:19 08.08.2014.

Ti si kao neki saljivđija!?...loš, preloš

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije