Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Požega

Grade novi Centar za socijalnu skrb, 2300 korisnika dobit će kvalitetnije usluge

Ministar Aladrović primio se lopate i položio kamen temeljac za zgradu Centra za socijalnu skrb u Požegi
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
1/8
18.01.2022.
u 15:20

Gradnja objekta provodi se kroz projekt "Novi centar za život u zajednici", a trebala bi završiti do kraja ove godine

U Požegi su započeli radovi na izgradnji nove zgrade Centra za socijalnu skrb. Kada novi objekt bude u funkciji, djelatnici će imati primjerenije radne uvjete, a više od 2300 korisnika dobit će kvalitetnije svakodnevne usluge, koje ovaj centar pruža na prostoru tri grada i pet općina. Projekt je vrijedan 12,1 milijun kuna, a sufinancira se iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

- Ovim projektom trajno će se riješiti problem prostora Centra, ali i podružnice Obiteljskog centra koji se će se po izgradnji useliti u zgradu u kojoj je naše trenutno sjedište – rekao je ravnatelj požeškog Centra za socijalnu skrb Vjekoslav Potočanac.

Kamen temeljac za novu zgradu položio je ministar rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Josip Aladrović, koji je podsjetio da se trenutno provodi reforma sustava socijalne skrbi. U saborsku proceduru upućen je konačan prijedlog sedam zakona iz te domene, čime se zaokružuje zakonodavna priča oko socijalne skrbi, sustava koji je dugo godina tražio korjenite promijene. Dio reforme su i projekti koji osnažuju infrastrukturu sustava.

14.01.2022., Pozega - Ministar rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Josip Aladrovic na pocetku radova na izgradnji zgrade Centra za socijalnu skrb u Pozegi . Photo: Ivica Galovic/PIXSELL Photo: Ivica Galovic/PIXSELL
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL (ilustracija)

– Upravo ovo ulaganje je pokazni primjer ulaganja u infrastrukturu, uz pomoć više resora Vlade RH, odnosno odrednice cijele Vlade prema samim ulaganjima u sustav socijalne skrbi. Za infrastrukturu smo samo do kraja ovog programskog razdoblja predvidjeli dodatnih 500 milijuna kuna i upravo iz tih sredstava dolazi i ovih 12 koje ulažemo u Požegu – istaknuo je Aladrović.

Gradnja objekta provodi se kroz projekt "Novi centar za život u zajednici", a trebala bi završiti do kraja ove godine.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije