Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Učenje o pravima
Povratak na članak

Građanski odgoj u 35 sati i za 4 milijuna kn

Jovanović je istaknuo kako je i katolički vjeronauk u strukovne škole uveden na isti način kao i zdravstveni odgoj, ali tada nitko nije propitkivao ustavnost procedure

Komentari 23

Avatar marnie
marnie
17:07 25.04.2014.

Koji bi on vjeronauk, ovo je katolička zemlja ?

VL
ME
melanija
18:39 25.04.2014.

neki novi marksizam? ja upravo zelim da moja djeca budu i ostanu konzervativna. dok ih ja financiram. ja sam ih rodila i ja cu odluciti sto je za njih najbolje. moje pravo na odgoj. nije ih napravio jovanovic, niti milanovic, niti ih oni hrane i oblace, i skoluju. poslije kad ih postavim na vlastite noge neka biraju svoje puteve sami.

VL
BE
beli444
17:38 25.04.2014.

ista ova ekipa ateističkih barbara gurala je tips i marksizam dok sam išao u srednju, a od svega ostalo je sječanje na gubljenje vremena dok sam to morao odslušati, tako i ovaj bijedni pokušaj preodgoja, po uzoru na staljina i njegove logore unaprijed je osuđen na propast,

VL
Avatar nathanael.opet
nathanael.opet
18:30 25.04.2014.

Ovaj ministar svaki put kad zine pokazuje da nema pojma ni o čemu. Žalosno je to. .... Moram reći da me je kao građanina RH upravo sramota kad vidim tko nam vodi državu.... On NE ZNA kakav status imaju međunarodni ugovori, tko ih sklapa i kakva je korelacija Ustava i takvih ugovora.... On NE ZNA da javnu raspravu ne moraju proći svi predmeti u školi - nisu ih prošli ni neki obvezatni: matematika, hrvatski jezik... On NE ZNA da vjeronauk nije obligatan, dok će njegov "građanski odgoj" biti obligata... .... zašto se sramoti*?

VL
Avatar Carrera
Carrera
20:10 25.04.2014.

eto, partija želi odgojiti novu grupu pionira...

VL
Avatar Carrera
Carrera
18:31 25.04.2014.

željko jovanović je očito odlučio preodgojiti hrvatsku djecu...

VL
Avatar pavle27
pavle27
17:26 25.04.2014.

ovakvim budalama i njihovim zakonima se može suprotstaviti građanskim neposluhom. to je naše pravo

VL
ME
melanija
18:41 25.04.2014.

on zeli razvijati stavove kod moje djece, suprotne mojoj volji. neki novi marksizam?

VL
Avatar nathanael.opet
nathanael.opet
18:38 25.04.2014.

Zabrinjavajuće je ono što je njemu (nehotično?) ispalo iz usta: "Zadaća škole nije samo da stvori izvrsne stručnjake nego i da RAZVIJA STAVOVE..." .... Jovanoviću, koje to stavove ti želiš razvijati .... e to ne može bez javne rasprave... samo ti to ne shvaćaš, nažalost!

VL
MX
MXLCLGTG
19:55 25.04.2014.

Jovanovicu koliko se sjecam na posljednjem popisu velika vecina se izjasnila kao katolici i normalno je da se u skolu uvede vjeronauk a tvoj zdrastveni odgoj ovakav kakav je treba na Ustavni sud i treba ga zabraniti jer radjen je na sumnjiv nacin

VL
HA
hajduk1966
22:52 25.04.2014.

Jovo je totalno van kolosjeka,nije samo zakon to su dodatni sati koji se placaju iz proracuna,udzbenici,i sve sto ide s tim na sirotinju koja ionakos glupim programima ministarstva svaku godinu mora kupiti knjige podobne politickoj eliti tog vremena . Kolikoko jos trpiti ove sablasti

VL
IN
intellegens
07:51 26.04.2014.

Ja ne zelim da moje dijete ima gradanska odgoj u skoli zato ja ne zelim da moje dijete ravnopravno postuje homoseksualce i lesbe, ne zelim da moje dijete zna nista o kotracepciji spolnim bolestima i kako se zastiti, ne zelim da moje dijete zna sto je to demokracija, kako raspoznati ne dozvoljene dodire ili dozvoljene, ne zelim da zna sto je zdrava ishrana a sto nezdrava, ne zelim da zna kako se peru zubi, ne zelim da ga uce da netreba ignorirati druge zato jer se drugacije vole imaju drugu boju koze nacionalnost ili vjeru, ne zelim da pomaze nemocnima drustvu , ne zelim da su za moje dijete svi jednaki .........

VL
MJ
markezic.joso
19:22 27.04.2014.

vjeronauk u školama je dostupan svima, koliko je meni poznato sve vjerske zajednice imaju pravo na svoj nauk o vjere sad me zanima čime se to krši Ustav, jedino oni koji ne mogu sebe naći u nijednoj vjerskoj zajednici (bivši i sadašnji komunisti, ateisti,bezvjerci) htjeli bi djecu učiti ono što nitko u svijetu djecu nije učio. Jovanoviću svojim postupcima sim potvrdio da ne voliš hrvatsku djecu jer želiš generacijama kao nekada odgojiti nešto što nema tradiciju, bilo čiju, a to je za to što ti neznaš ni tko si niti što si.

VL
TU
turko
19:28 25.04.2014.

a po čemu je vjeronauk utemeljen na znanosti,za razliku od građanskog odgoja. učenje crkve u nekim je stvarima suprotno znanosti (bog stvorio sunce ,nebo ,zemlju i mjesec,a ostatak svemira ne postoji?

VL
SA
samazg
18:49 25.04.2014.

Vjeronauk nikome nije nametnut, on je izborni predmet. Ovo je nametnuti predmet s ciljem preodgoja djece, silom nametanja stavova ii svjetonazora što je između ostalog Ustavom zabranjeno, Ovo su tipične diktatorske metode. Konzervatizam je jako širok pojam, kao i slobodada na koju se neki tako rado i "ponosno" pozivaju. Ovo je moguće samo u ovoj našoj jadnoj državi gdje narod nema ni časti ni mozga, ni demokracije niti poštivanja drugoga i drugačijeg. Ovoga je zbilja predosta.

VL
MC
mica caca
19:05 25.04.2014.

dok mi ovako negodujemo, oni će potrošit ogromne svote novaca, koje će ispariti zna se gdje, a onda će reči da će taj program pričekati. Kakve providne scenarije igraju. Rade sve kako bi uništili još ovo malo strpljenja kod ljudi. Moja unučad će se odgajati kao i njihovi roditelji. Svi roditelji, djede, bake, branitelji, političari koji su normalnih svjetonazora, dignimo glas, dok se nisu potrošili ogromni novci na ideje ovog jadnog čovjeka. Bolje bi mu bilo da obiđe sve škole, da vidi kako i u čemu djeca uče. Namaju većinom sve škole kuhane obroke, tjelesni odgoj se svodi na igranje graničara (svi uzrasti djece), neka se djeca educiraju i natječu u sportu, tehničkom, domaćinsku i drugim zanimljivostima. OSIM TOGA SVAK JE DUŽAN ODGOJITI SVOJU DJECU I ZA TO ODGOVARA! Zašto bi vam ovaj lik i njegova pretplaćena mašinerija odgajala djecu. ONDA NEKA NAM DAJU NOVAC ZA UZDRŽAVANJE, pa će imati smisla da ih oni odgajaju. Vidi se tko je iz Jugoslavije došao s odgojem marksizma, a tko iz normalne obitelji, siromašne koja je svoju djecu odgojila da bez žulja nema kruha. Neka nam nazadnima i dalje budu tako odgojena djeca. Bez rada, poštenja, poštovanja ljudskih normi, niti možeš biti sretan niti zdrav. Sve dođe na naplatu.

VL
Avatar deziderij
deziderij
08:03 26.04.2014.

Taj tip je vrlo opasan jer sve što radi čini pod krinkom dobronamjernosti. Iako mu malo tko ozbiljan vjeruje ipak je na jednoj od čelnih pozicija zemlje koju mrzi iz dna duše. Do kada će nam takvi zagorčavati i ovako gorak život ?

VL
PS
Privatni sektor
17:04 25.04.2014.

Sasvim ispravno, jer ne postoji na ovom svijetu samo jedna vjera i svjetonazor, kako to konzervativci misle. Ako ste vi konzervativni, to ne moraju biti i vasa djeca...dajte bar njima sansu.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.