Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ORaH-ovo očitovanje

'Građanski odgoj bi trebao biti uveden kao poseban obvezan predmet'

mirela holy
Foto: Davor Višnjić/PIXSELL
19.08.2014.
u 16:16

U ORaH-u smatraju problematičnim to što je poziv na raspravu upućen javnosti prije objavljivanja rezultata rasprave po prethodnom prijedlogu

Iz stranke Održivi razvoj Hrvatske (ORaH) očitovali su se o donošenju programa međupredmetnih i interdisciplinarnih sadržaja Građanskog odgoja i obrazovanja.

– Smatramo da bi Građanski odgoj i obrazovanje trebao u Hrvatskoj biti uveden kao poseban obvezan predmet te biti kurikularno i interdisciplinarno integriran u manji broj društvenih i humanističkih predmeta, uz poticanje i vrednovanje sudjelovanja učenika u različitim projektima koje provode škola i lokalna zajednica te svakako na temelju odgovarajuće prilagodbe kurikuluma kao cjeline – glavni je zaključak OraH-ove analize.

Problematičnim smatraju što je poziv na raspravu upućen javnost prije objavljivanja rezultata rasprave po prethodnom prijedlogu čime se, smatraju, zaobilaze iznijeta mišljenja nastavnika i zainteresirane javnosti.

– Zaobilaženje tih mišljenja samo je jedan od elemenata koji upućuje na strategiju napuštanja izvorne inicijative koja se zbog manjka sustavne pripreme nije uspjela ostvariti. Novom se inicijativom manjak pripremljenosti objektivnih uvjeta nažalost ne rješava, nego se prikriva ambicioznim popisima sadržaja toga disperzirana predmeta i još ambicioznijim popisima očekivanih ishoda učenja – priopćili su iz OraH-a.

>> Zabijali se u pleksiglas da upozore na važnost građanskog odgoja

GradansORaH - Građanski odgoj i obrazovanjeki Odgoj i Obrazovanje - Javna Rasprava-2

Komentara 14

PO
ponavljac
16:46 19.08.2014.

da nu8žno j euvesti jedan takav predmet u obrazovnaje, nikako povećati satnicu iz matematike, fizike, kemije i sličnih predmeta, na osnovu kojih nekakvo društvo stvara vrijednost . Ovako ćemo dobiti još nekoliko tisuća više u obrazovanju (u zadnjih 10 godina im se povećao broja za više od 20 000 - trošak od jedva 3 milijarde kuna godišnje ) , tko kaže da država nema novca , za beskorisna blebetanja uvijek ga ima, za rad i realno znanje nikako .

DU
Deleted user
16:48 19.08.2014.

Iznimno bitno očitovanje održive frakcije partije.

AN
ANM
16:47 19.08.2014.

Imaju pravo! I kao prvo odmah temu, kako pogodovati stranačkim kolegama prilikom zapošljavanja, kad dodješ na vlast!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije