Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ORIONIDI

Građani iznenadila prirodna pojava na nebu iznad Hrvatske: 'Izgledalo je kao da se srušio avion'

Okupljeni kod Rakalja ljudi promatrali perzeide na zvijezdanom nebu
Srecko Niketic/PIXSELL
20.10.2021.
u 21:33

Riječ je o pojavi koja se događa svake godine, najčešće u kasnom listopadu i traju približno tjedan dana.

Brojni građani javljaju kako su u srijedu predvečer svjedočili Orionidima, meteorskoj kiši. Riječ je o pojavi koja se događa svake godine, najčešće u kasnom listopadu i traju približno tjedan dana. Ove godine vrhunac je u noći s 20. na 21. listopad. 

Nebo iznad Hrvatske na nekoliko sekundi obasjala vatrena kugla, ostavivši za sobom zelenkasti trag. 

- Izgledalo je kao da se srušio avion - rekla je mještanka Svetog Martina na Muri koja je oko 18.30 vidjela svjetlosni trag na nebu.

- Vozim auto ulicom Put Bokanjca u smjeru sjeveroistoka oko 18:30 i točno ispred mene, dok je još bio dan, nebom proleti meteor zelene boje… Nestao je tik iznad horizonta - kazao je jedan građanin za portal Kozmos, dok je drugi vidio s Zadarskog kanala. 


 

Komentara 2

MM
Marljivi mrav
23:30 20.10.2021.

Zato se kaže : "mali zeleni."

Avatar kastanjer2
kastanjer2
21:48 20.10.2021.

Vanzemaljci donose još cjepiva.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije