Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RUSI POTVRDILI

Građani Slavonskog Broda mogu odahnuti: Rafinerija nafte Brod više neće prerađivati sirovu naftu

Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
28.07.2021.
u 17:01

Na pitanje hoće li proizvodnja polimernog bitumena ugroziti kvalitetu zraka, direktor Anatolij Karaljus istaknuo je kako se ne planira pokretanje pogona za proizvodnju

Građani Slavonskog Broda napokon su dočekali dobre vijesti po pitanju onečišćenja zraka.  Naime, slavonskobrodski gradonačelnik Mirko Duspara u srijedu je održao sastanak s glavnim direktorom Rafinerije nafte Brod, Anatolijem Karaljusom i direktorom za podršku poslovanja Andrejom Skladčikovom.

Kako su izvijestili iz brodske Gradske uprave, predstavnici Rafinerije nafte Brod upoznali su Dusparu s planovima daljnjeg poslovanja. Prema njihovom izvještaju, Rafinerija Brod više neće prerađivati sirovu naftu te će za početak preći na proizvodnju stlačenog prirodnog plina, a od iduće godine i na proizvodnju polimernog bitumena.

Na pitanje hoće li proizvodnja polimernog bitumena ugroziti kvalitetu zraka, direktor Anatolij Karaljus istaknuo je kako se ne planira pokretanje pogona za proizvodnju, nego će se bitumen dopremati u rafineriju i miješati s drugim sirovinama pa navedeno neće utjecati na onečišćenje zraka.

S obzirom da tvrtka prelazi na proizvodnju stlačenog prirodnog plina, direktore Rafinerije nafte Brod zanimala je i mogućnost revitalizacije nekadašnje željezničke pruge koja je povezivala Slavonski i Bosanski Brod, a prolazila je kroz Tvrđavu Brod. Gradonačelnik Mirko Duspara odgovorio je kako je to neostvarivo s obzirom na činjenicu da je Tvrđava Brod zaštićeno kulturno dobro, ali im je istaknuo da je prostorni plan Brodsko-posavske županije predvidio izgradnju željeznice u općini Klakar.

Pogledajte video: Pelješki most kroz fotografije od početka do kraja

 

Komentara 14

DU
Deleted user
17:22 28.07.2021.

Ne može se ne primjetiti kako Rusi mudro vode svoje poslovanje. Prvo su rekli da im treba dovesti plin, kako bi smanjili zagađenost i uspjeli su. Sada ukidaju raniniranje nafte, jer Pančevo povečava kapacitete, a otvoren je LNG KRK. Sadaada će vjerojatno ukapljivati plin, u vrijeme male potrošnje pa biti jeftiniji i prodavati ga eu preko Krka, mudro, mudro.

EP
Epil
00:49 29.07.2021.

Rafinerija nafte Bosanski Brod, a ne Brod!

DO
domazl
20:34 28.07.2021.

Ješ proizvodnju bitumena umjesto prerade nafte. To je prašina u oči, kao u Ini. Rezon je kao da se umjesto od proizvodnje vina očekuje profit od pečenja lozovače..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije