Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 87
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Opasne naprave

Građani predali, ili im je oduzet, čitav arsenal oružja, u samo jednoj županiji

Ilustracija
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL/Ilustracija
1/3
19.01.2023.
u 11:24

Preuzeto je ukupno 22.838 komada raznog streljiva, od kojih je dragovoljno predan 10.591 metak

Ukupno 22.838 komada streljiva, 197 bombi, 59 mina... - nije to inventura s vojnog skladišta, nego tek dio pravog vojnog arsenala koji je prošle godine oduzet, dragovoljno ili zapljenama, od građana u PU osječko-baranjskoj. - Tijekom 2022. godine policijski službenici za protueksplozijsku zaštitu Regionalne protueksplozijske jedinice Osijek na području PU osječko-baranjske zabilježili su 87 slučajeva dragovoljne predaje oružja i minsko-eksplozivnih tvari i 74 slučaja intervencija kada su kod građana pronađena eksplozivna sredstva - započinje Edita Roterbauer, glasnogovornica PU osječko-baranjske.

- Tom prilikom preuzeto je ukupno 22.838 komada raznog streljiva, od kojih je dragovoljno predan 10.591 metak. Na intervencijama je preuzeto ili uništeno na mjestu pronalaska 13 topničkih projektila velikog kalibra, 59 protupješačkih i protuoklopnih mina, 197 raznih ručnih bombi, od čega je 116 bombi preuzeto u dragovoljnoj predaji. Također je od građana izuzeto devet kilograma eksploziva, od čega je pet kilograma dragovoljno predano. Na intervencijama je izuzet 71 komad inicijalnih sredstava, deset minobacačkih granata, 18 tromblonskih mina i 89 komada ostalih minsko-eksplozivnih sredstava - navodi glasnogovornica.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije