Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 197
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Traži račune i ulovi kune'

Građani Poreznoj upravi poslali više od 27 milijuna računa

fiksalna blagajna, račun
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
13.04.2016.
u 10:15

Prvu nagradnu igru Porezna uprava pokrenula je 2013. godine i od tada zaprimila 1.382 velike poštanske vreće s 1,382.000 omotnica

Održano je i posljednje kolo nagradne igre Ministarstva financija – Porezne uprave "Traži račune i ulovi kune". Samo u 4. kolu građani su poslali više od 200 tisuća omotnica s više od 4 milijuna računa! 

Prvu nagradnu igru Porezna uprava pokrenula je 2013. godine i od tada zaprimila 1382 velike poštanske vreće s 1,382.000 omotnica, odnosno građani su tijekom tri sezone nagradnih igara poslali čak 27,640.000 računa.

– Građanima se još jednom zahvaljujemo na velikom odazivu i podršci u suzbijanju sive ekonomije i nelojalne konkurencije, koju Poreznoj upravi pružaju od uvođenja fiskalizacije. Građani su nam važan partner u nadzornim aktivnostima i uvelike nam pomažu da stanemo na kraj manjem dijelu obveznika koji za svoju korist, ali nažalost i na štetu svih poštenih građana, uporno ne igraju po pravilima. Kao da ne žele shvatiti prednosti koje prilikom nadzora pruža kompleksan sustav fiskalizacije. Nadograđuje se gotovo svaki dan te bilježi i najmanju pogrešku, odnosno pokušaj prijevare. Stoga nije pitanje hoće li Porezna uprava nekorektnim obveznicima stati na kraj, već kada će doći vrijeme za nadzor njihovih poslovnih aktivnosti – priopćili su iz Porezne uprave to dodali:

– Pozivamo građane da nam i dalje šalju račune koje zaprime prilikom svake kupnje gotovinom i prijave uočene nepravilnosti putem besplatnog broja telefona 0800 - 1001, servisa 'Pišite nam' http://www.porezna-uprava.hr/bi/Stranice/Pisite-nam.aspx ili dolaskom u lokalnu Poreznu upravu.

>>Neferović: Porezna uprava je država u državi

>>Od 30 milijardi kuna duga naplatili – 1,17 milijardi

Komentara 2

OS
osica
10:44 13.04.2016.

"Ah, jadici u dolini suza." Baš bi me zanimalo koliko se bogatih time zamara.

Avatar neidemdalje
neidemdalje
15:06 13.04.2016.

Ja ne znam niti jednog ugostitelja u osijeku koji radi po zakonu... bio da je u pitanju prihava djelatnika, radno vrijeme, normativi ili fiskalizacija a dobar broj njih zna kad će doći inspekcija

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije